Doctorii din Constanța, "seduși" cu salarii de 8.000 de euro

1195
2
Medicii constănțeni au avut ocazia, ieri, să studieze ofertele spitalelor de peste hotare, prezentate în cadrul unui târg de locuri de muncă, organizat în municipiul de la malul mării. Oferta a fost diversă, constând în sute de locuri de muncă pentru medici, asistente, dentiști și alte cadre medicale. Constanța se numără printre primele opriri alese de organizatorii târgului, ce urmează să se desfășoare, până pe 16 octombrie, în zece orașe din țara noastră.
Cadrele medicale constănțene au putut să opteze pentru locuri de muncă în Marea Britanie, Germania, Elveția, Franța, Belgia, Norvegia, Suedia, Danemarca etc., plătite cu salarii de mii de euro.
"Cele mai mici salarii sunt în Germania, de 3.000 de euro pentru medicii debutanți și între 6.000 și 8.000 de euro pentru specialiști. În țările scandinave, unde sunt acceptați numai medici specialiști, salariile sunt între 7.000 și 8.000 de euro. Cele mai mari salarii sunt în Anglia și Irlanda, unde un medic debutant ia în jur de 4.000 de euro, iar un specialist aproximativ 10.000 de euro", a declarat dr. Grzegorz Chodkowski, organizatorul evenimentului.
Cât privește motivul pentru care aleg doctorii din România să profeseze peste hotare, organizatorul târgului a făcut referire la lipsa de respect pe care o resimt în țară.
"Medicii din România câștigă între 2.000 sau 3.000 de lei, apoi iau alți bani de la pacienți sau de la companiile farmaceutice. Așa că bolnavii ajung să nu-i mai respecte, la fel nu se simte nici considerația managerilor spitalelor. Medicii pleacă pentru că ar vrea să muncească într-un loc unde să fie apreciați", a punctat specialistul.

Comentează știrea

rafael
4 octombrie 2011
job

Trebuie sa fii naiv ca nu se dau asemenea sume decit verificari la singe in toate aspectele:limba straina,comportament,pregatire profesionala si ar mai trebui si niste calificative(si de la pacienti daca se poate).

Un membru
4 octombrie 2011
Rafaele( Sanzio?)

Nu fi naiv prietene. stau in una din aceste tari de 31 de ani si constat ca dr romani sunt din ce in ce mai multi.Sunt apreciati si respectati.Cabinetul, locuinta sunt gratis primul an si tot primul an nu se percepe impozit.Castigul de inceput 8-10000€.Au dreptate sa plece.Au ajuns bataia de joc al toturor analfabetilor ,iar remuneratia este ridicola, ca pe vremea impuscatului.Un dr are cheltuieli enorme pentru presa de specialitate si altele pentru asi mentine nivelul profesional.In plus ,nu numai medicii pleaca,ci toti oamenii de calitate...Dar se intorc tiganii,hotii, proxenetii si alte categorii "made in Romanica".

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Social : Coadă pentru un loc de muncă
Pagina a fost generata in 0.3653 secunde