Concurs Război între CNAS și Ministerul Sănătății privind criteriile de internare în spital

329

Articole de la același autor

Motivul îl reprezintă criteriile de internare în spital, propuse de Casa Națională de Asigurări de Sănătate în normele metodologice la Contractul-cadru 2011-2012. CNAS propune ca bolnavii să fie internați doar dacă și-au pierdut subit cunoștința, dacă au intrat în comă, dacă au avut febră ridicată mai multe zile, dacă au tensiune arterială ridicată, dacă au suferit o pierdere acută a vederii sau a auzului etc. Totodată, vor putea fi internate persoanele care au suferit răni din cauza unor traume majore.
Ministerul Sănătății nu sunt de acord cu aceste criterii, pe care le consideră "nerealiste și imposibil de aplicat". "Criteriile propuse sunt subiective, iar dacă propunerea ar trebui pusă în aplicare se va îngreuna modul de desfășurare a actului medical în spitale", se arată în comunicatul ministerului.
Dr. Raed Arafat, secretar de stat, a afirmat că va fi semnat Contractul-cadru, dar fără normele de aplicare ce cuprind respectivele criterii. "Nu am fost consultați. Ministerul Sănătății nu este împotriva unor criterii clare pentru internarea pacienților în urgență, dar acestea trebuie să fie foarte bine stabilite și să nu aibă impact negativ asupra pacienților", a subliniat medicul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8434 secunde