Recuperarea după transplantul mamar

359
Recuperarea după transplantul mamar - transplantmamar-1352042709.jpg
Intervenția de implant mamar presupune introducerea unor proteze sub mușchiul pectoral, de obicei, ceea ce crește volumul și îmbunătățește aspectul estetic al sânului. Pentru această intervenție, se utilizează implanturi mamare de forme și mărimi adaptate proporțiilor sân-torace. 


După o intervenție de mărire a sânilor, medicul ghidează pacientul în procesul de recuperare prin câteva instrucțiuni de bază despre efort, odihnă sau întinderi. Prima etapă de după intervenție pare să fie cel mai greu de suportat. Pacienta este în stare de convalescență și trebuie să rămână în pat, purtând un sutien special. Este însă printre puținele intervenții după care pacientul poate să plece acasă într-un timp foarte scurt de la operație, dar la care recuperarea durează în funcție de fiecare pacientă în parte, de la câteva zile la câteva săptămâni.

"Imediat după operație, recuperarea este relativ rapidă prin metoda cu radioplasma, durerea fiind mică; mai degrabă e o senzație de presiune care, în majoritatea cazurilor, poate fi redusă sau eliminată cu ajutorul calmantelor obișnuite. Firele sunt resorbabile și nu necesită îndepărtarea lor", a declarat chirurgul estetician Călin Doboș.

În primele luni de după operație, sânii pot fi sensibili, dând senzația de disconfort la mamelon. E un semn că se reface inervația local. Pentru femeile de peste 40 de ani care au apelat la o astfel de operație, este indicat să realizeze anual o mamografie. Este important ca la această mamografie să se aibă în vedere faptul că pacienta are un implant mamar, pentru că acesta poate influența rezultatul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cinci teste care îți pot salva viața
Pagina a fost generata in 0.29 secunde