Lista de medicamente compensate se mărește în 2013

826
1
Lista de medicamente compensate se mărește în 2013 - medicamentecompensate-1352042620.jpg

Articole de la același autor

Peste 150 de medicamente noi ar putea fi incluse pe lista celor compensate începând cu 2013. Tratamente pentru cancer, boli de inimă, diabet sau boli infecțioase pot trece în sistemul de tratament compensat, dacă Ministerul Sănătății va găsi cea mai bună variantă de introducere pe piață. 


"În România, compensarea medicamentelor în medie pe cele patru liste de medicamente este cam cea mai slabă din Europa. Fondul de asigurări de sănătate acoperă în jur de 60% din prețul medicamentelor, față de o medie de 85% în Europa, iar românii plătesc procentual de două-trei ori mai mult", a explicat reprezentantul Asociației Producătorilor Internaționali de Medicamente.

Evaluarea medicamentelor va avea în vedere raportul între siguranță și beneficiu adus pacientului. 


Comentează știrea

oprea
10 aprilie 2013
tratament compensat ptr psoriazis

buna ziua as dori sa stiu ce tratament se da compensat de psoriazsi pentru ca eu si mai un baiat de al meu avem psoriazis vulgar ,si nu ne da nimika trebuie sa cumparam pe bani,am folosit clobetazol si acuma nici ala nu se mai da compensat nici dermovate oameni buni va rog sami raspundeti unde o s a ajngem noi cei cu boala aceasta asa de urita si noi ne dam cu ce prindem daca nu avem bani sa cumparam si boala ni sa agravat va multumesc de 3 ani nu am primit nimik compensat o crema preparata care nu ne ajuta cu durere o spun ce se intimpla sintem plini pe piele ce facem va multumesc astept un raspuns din partea d-voastra .

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Social : Ambulanțele, la control
Pagina a fost generata in 0.435 secunde