Bolnavii de tuberculoză intră în atenția Ministerului Sănătății

305
Bolnavii de tuberculoză intră în atenția Ministerului Sănătății - tuberculoza-1349209685.jpg
Vești bune pentru bolnavii de tuberculoză din România! Ministerul Sănătății a lansat un program de monitorizare a bolnavilor de tuberculoză, prin dezvoltarea unei rețele medicale care să asigure tratamentul și serviciile de îngrijire specifice. Planul a fost demarat în prezența Comisarului european John Dalli și al directorului regional al Organizației Mondiale a Sănătății Szuszanna Jakab.


"Suntem preocupați să identificăm toate cazurile de tuberculoză multidrog rezistentă și să asigurăm accesul pacienților la tratament. Am dezvoltat, împreună cu rețeaua anti-tuberculoză, un program care să răspundă acestor deziderate. Dorim să asigurăm un tratament eficient pentru toți pacienții diagnosticați, care să nu cunoască discontinuități datorate unor impedimente administrative, iar evoluția pacientului să fie urmărită pe toată durata acestuia astfel încât să poată fi rapid surprinsă o evoluție nefavorabilă ce ar impune modificarea atitudinii terapeutice", a declarat, ieri, dr. Vasile Cepoi, cu ocazia lansării Planului Național de Prevenire și Management al Tuberculozei Multidrog-Rezistente în România. 
Această nouă rețea de servicii medicale urmărește identificarea cazurilor de tuberculoză și diagnosticarea corectă a acestora, managementul individualizat al cazurilor, dar și atenția acordată grupurilor cu risc sever de transmitere a bolii. 
Tuberculoza este recunoscută drept o problemă de sănătate publică. Această boală a intrat în atenția medicilor după ce creșterea numărului de cazuri a fost determinată de Mycobacterium tuberculosis, o tulpină rezistentă la tratament. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2553 secunde