Autoritățile sanitare au decis amânarea introducerii coplății

339
Autoritățile sanitare au decis amânarea introducerii coplății - coplata-1344779484.jpg
După ce Ministerul Sănătății hotărâse, împreună cu Fondul Monetar Internațional, să introducă sistemul de coplată în sănătate în toamna aceasta, autoritățile sanitare au decis, la sfârșitul săptămânii trecute, amânarea acestei noi prevederi. Introducerea coplății urmează să fie negociată, începând de săptămâna aceasta, cu asociațiile de pacienți și cele profesionale.

"Legea spune că nivelul coplății se stabilește în urma negocierilor. O majoritate a asociațiilor pacienților se împotrivește coplății. Negocierile vor demara săptămâna viitoare (n.r. - săptămâna aceasta) și probabil că vor dura foarte mult", a declarat, sâmbătă, Vasile Cepoi, ministrul Sănătății. Mai mult, potrivit lui Cepoi, oficialii români nu s-au angajat încă la un nou termen limită față de FMI.

"Discuțiile anterioare cu delegația FMI erau ca, în toamnă, să fie introdusă coplata. Acum nu ne-am angajat la niciun termen, pentru că din Parlament legea a ieșit cu această prevedere, și anume că nivelul taxei și serviciile se stabilesc prin negociere și, prin urmare, nu ne putem asuma niciun termen", a explicat ministrul Sănătății, la finalul discuțiilor cu reprezentanții FMI.

Misiunea comună a Comisiei Euro-pene, FMI și Băncii Mondiale, aflată în această perioadă în Capitală, are ca obiectiv evaluarea modului de respectare a angajamentelor din acordul cu aceste trei instituții la data de 30 iunie 2012. La această rundă de negocieri, discuțiile au vizat ceea ce s-a realizat până la finalul primului semestru al acestui an și obiectivele pe care și le asumă autoritățile până la sfârșitul lunii viitoare, pe 30 septembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2162 secunde