Pungile și cearcănele: cauze diferite, tratament diferit

998
Pungile și cearcănele: cauze diferite, tratament diferit - cearcanele-1349217283.jpg
Pungile și cearcănele sunt două probleme diferite, motiv pentru care nu au cauze identice și nici remediile nu se aplică la fel, informează "Sănătatea de azi".


Cearcănele reprezintă cercurile mov-albăstrui care apar sub ochi, pe când pungile apar sub forma umflăturilor apărute tot în zona ochilor. Pungile apar în urma blocajelor de circulație a limfei, de unde rezultă umflarea țesuturilor. Pe lângă cauzele ereditare, alte motive sunt tulburările de somn, dereglările hormonale, retenția de apă, sinuzita sau îmbătrânirea. Principalele remedii aduc în prim plan renunțarea la excesul de sare și aplicarea cuburilor de gheață din ceai verde pe zonele afectate. De asemenea, de două ori pe zi vor fi aplicate dischete din bumbac înmuiate în lapte pasteurizat. 
Cearcănele apar pe fondul unei circulații sanguine precare la nivelul ochilor sau în urma spargerii capilarelor, proces care duce la îmbogățirea hemoglobinei în oxid de fier, de aici și culoarea mov a cearcănelor. 
Apariția lor este dictată de mai mulți factori, dintre care fumatul, oboseala sau afecțiuni ale ficatului. Tratamentul cu vitamina B sau aplicarea feliilor de castravete rece reprezintă remediile necesare pentru ameliorarea cearcănelor. De asemenea, persoana în cauză trebuie să renunțe la fumat și să evite frecatul în zona ochilor, deoarece riscul de spargere a altor capilare este semnificativ.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3146 secunde