Speranța de viață a românilor, cea mai scăzută din Europa

216
Potrivit unei cercetări de piață efectuată de IMAS Marketing și Sondaje, românii se află pe ultimul loc în clasamentul european al accesului la medicamente inovatoare, cu peste cinci ani de așteptare, speranța de viață fiind cea mai mică din Europa.


Cu toate acestea, românii își doresc în proporție de 88,5% acces la medicamente și tratamente de ultimă generație, notează Agerpres. 
Mai mult decât atât, conform aceluiași sondaj, peste jumătate dintre cei intervievați ar fi de acord să plătească prețul integral al unor medicamente ieftine în schimbul compensării unor medicamente scumpe. 
În România, lista de medicamente compensate nu a mai fost actualizată din 2008. În Marea Britanie și Germania, de exemplu, pacienților li se oferă acces imediat la tratamentele de ultimă generație. De asemenea, 82% dintre respondenți recunosc că medicamentele noi sunt de bază pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației. 
Cercetarea desfășurată de IMAS a scos la iveală faptul că îngrijirea sănătății se găsește pe primul loc al agendei individuale a publicului român. Pe măsură ce crește gradul de informare, crește și nivelul de aspirații în privința serviciilor și produselor medicale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Cum ținem astmul sub control
Marţi, 02 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Raed Arafat preia sănătatea
Pagina a fost generata in 1.632 secunde