Un antibiotic la modă în anii '50 ar putea combate formele de tuberculoză rezistente la alte medicamente

137
Un antibiotic la modă în anii '50 ar putea combate formele de tuberculoză rezistente la alte medicamente - get-1347900863.jpg
Piridomicina, antibiotic natural descoperit în anii '50, ar putea combate într-o bună zi formele de tuberculoză rezistente la alte tratamente, al căror număr a crescut semnificativ în lumea întreagă, arată un studiu apărut astăzi și menționat de AFP, informează Agerpres.ro.

O echipă de cercetători de la două institute universitare elvețiene a studiat proprietățile acestei molecule cu proprietăți anti-bacteriene, descoperite în 1953 de cercetători japonezi, dar abandonată după realizarea izoniazidei, compus sintetic ce s-a dovedit eficient împotriva tuberculozei.

Potrivit Agerpres.ro, cazurile de rezistență la antibioticele de sinteză cel mai des folosite s-au înmulțit în ultimii ani. Astfel, OMS a identificat cel puțin 500.000 de persoane din cele 8-9 milioane care se îmbolnăvesc anual de tuberculoză. În fiecare an mor din cauza acestei boli circa 1,4 milioane de oameni.

Citește mai mult...

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3226 secunde