Sistemul de urgență necesită modificări

208
Sistemul  de urgență necesită modificări - schimbariinsistemuldeurgente-1352042543.jpg
Sistemul de urgență din spitalele românești are nevoie de schimbări și de îmbunătățiri. Cel puțin asta susțin atât reprezentanții Ministerului Sănătății, cât și cei ai Societății Române de Chirurgie de Urgență și Traumatologie. 


"Sistemul de urgență va trebui modificat și în spitalele de urgență după modelul prespitalicesc. Finanțarea în sistemul de clasificare în grupe de diagnostice pe caz rezolvat nu este corect făcută, nu acoperă zeci, sute de mii de lei care se cheltuiesc în spital cu un pacient politraumatizat", a explicat prof. dr. Mircea Beuran, președintele Societății Române de Chirurgie de Ur-gență și Traumatologie.

La rândul său, subsecretarul de stat în Sănătate, Raed Ara-fat, a scos în evidență necesi-tatea identificării spitalelor care nu se ridică la standardele spitalelor de linia întâi care necesită schimbări radicale pentru a îndeplini funcționa-litatea optimă.

"Vorbim de o identificare a spitalelor care vor trebui dotate, reabilitate în următorii doi ani, pentru a le aduce la nivelul cerut. Sunt spitale care, încă, nu ating nivelul dorit, noi le identificăm ca să le aducem la nivelul respectiv", a arătat Arafat. Acesta a precizat că, după identificarea problemelor particulare fiecărei unități medicale, se vor căuta soluții de finanțare țintită, prin programe pentru infarct, traumă și accident vascular cerebral. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Social : Ambulanțele, la control
Pagina a fost generata in 0.6307 secunde