Recomandări pentru sezonul rece

434
Recomandări pentru  sezonul rece - recomandarisezonrece-1352042521.jpg
La trecerea dintre anotimpuri, organismul uman are nevoie de o perioadă de adaptare. Este momentul când devine vulnerabil. Acest lucru se întâmplă datorită mai multor factori interni și externi care duc la scăderea imunității în fața agresivității factorilor patogeni. 

Câteva dintre afecțiunile specifice sezonului rece în care intrăm ce pot fi ameliorate sau vindecate prin administrarea tratamentelor pe bază de plante sunt gripe, faringite, rinofaringite bronșite, traheobronșite, sinuzite, pneumonii, astm bronșic. 


"Recomandările fitoterapeutice în afecțiunile aparatului respirator sunt multiple. Uleiul de cătină e un foarte bun tonic general, este indicat în hipovitaminoze de diverse cauze. Are efect antigripal și întărește siste-mul imunitar, conține un complex de principii biologic active cu efecte te-rapeutice dovedite. Ar trebui admi-nistrat pe toată perioada rece, în special copiilor și persoanelor vârstnice înainte de mesele principale. În aceste afecțiuni, uleiurile volatile sunt cel mai rapid remediu al aromoterapiei și al fitoterapiei. Inhalațiile sunt foarte potrivite pentru tratarea problemelor respiratorii, a răcelilor și a gripei", a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic de familie, specialist în apifiototerapie, acupunctură. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Primul caz  de gripă  la Constanța
Pagina a fost generata in 0.3317 secunde