Recuperarea personalizată prin "Diater Due"

907
Recuperarea personalizată prin
În condiții normale, în organismul uman există o stare de echilibru a mediului intern, numită starea de homeostazie, caracterizată de reglarea prin care organismul își menține ansamblul lichidelor, care nu se modifică în condițiile depu-nerii unui efort moderat. Oboseala însă, produce o rupere a ho-meostaziei, o dereglare a echili-brului intern, obligând organismul să se mobilizeze pentru restabilirea acestuia.


Indicațiile clinice
Diatermia prin radiofrecvență sau "Diater Due" este un tip de aparatură care este utilizat cu succes în traumatologia generică și sportivă pentru a reduce edemele și durerea locală, pentru decontractura musculaturii și pentru ameliorarea vascularizației. În plus, acest sistem este capabil să amelioreze mobilitatea articulară.

"Efectele sunt atât locale: de decontracturare, defibrotizare, drenare edem, anti-inflamator, dar și sistemice: analgezice, algosedative, vasomotorii, respiratorii, exudatorii", explică dr. Ionela Ciortan, director medical al Centrului de Medicină estetică și funcțională din cadrul clinicii IOWEMED. Metoda inovativă utilizează transferul energetic din interiorul corpului uman prin intermediul unui curent cu intensitate de bază, astfel că recuperarea este rapidă chiar și în cazurile posttraumatice. Diatermia are dublu efect asupra afecțiunilor inflamatorii osteo-musculo-articulare din exterior spre interior astfel: un efect energetic prin intermediul căruia se cedează energia țesutului organic, dar și un efect termic determinat de ciocnirea dintre ioni care se eli-berează din moleculele tisulare. Printre cei mai predispuși la aceste afecțiuni sunt sportivii, fapt pentru care recuperarea poate fi mai ușor de realizat dacă suprasolicitarea este evitată. Pentru evitarea acesteia este absolut necesară cunoaș-terea și aplicarea metodelor de recuperare a organismului după eforturile de antrenament și competiție. În cadrul Clinicii IOWEMED acest lucru este posibil în cadrul departamentului de evaluare și recuperare - reabilitare, sportivi de performanță, unde stabilirea stării de sănătate și depistarea precoce a tulburărilor funcționale se realizează pe grupe de vârste.

Echipament de ultimă generație

Echipamentul a fost conceput în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranță, atât pentru pacient cât și pentru operator: de exemplu, se folosesc cabluri izolate, pentru a preveni dispersiile inutile sau chiar dăunătoare de radiații. Acest echipament permite efectuarea a diverse tratamente de recuperare cu efecte rapide care ameliorează simptomatologia, adaugă medicul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Sănătate : Terapia vacuum, benefică pentru sportivi
Pagina a fost generata in 0.326 secunde