Regimul alimentar recomandat în caz de durere abdominală

170
Regimul alimentar recomandat în caz de durere abdominală - regim-1717327377.jpg

Articole de la același autor

În caz de durere abdominală, se recomandă un regim alimentar care să favorizeze calmarea durerilor, reducând totodată riscul de constipație, diaree, balonare sau flatulență. Alimentele recomandate în cazul durerilor abdominale sunt următoarele: bananele, orezul fiert, care poate calma iritațiile de la nivelul stomacului, combătând totodată diareea.

Merele, în schimb, au capacitatea de a distruge bacteriile dăunătoare de la nivelul tractului intestinal, în timp ce pâinea prăjită combate aciditatea de la nivelul stomacului, reducând durerile și arsurile.

Specialiștii spun că morcovii sunt recomandați în caz de dureri abdominale asociate cu constipația, fiind un laxativ natural foarte eficient. În ceea ce privește iaurtul, acesta conține probiotice, adică bacterii benefice pentru sănătatea intestinală. Trebuie reținut că unele alimente pot fermenta, accentuând astfel durerile de burtă, de aceea este recomandat să fie evitate: laptele de vacă, drojdia, citricele și legumele acide, cofeina. Acestora li se adaugă grâul, porumbul, carnea grasă sau procesată, fructele de mare, produsele din soia, zahărul, fructoza, băuturile alcoolice, alimentele picante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.2772 secunde