Medicul Mihaela Bilic desființează mitul cu mâncatul după ora 18.00. Cum trebuie să arate farfuria ideală
898
Articole de la același autor
Acţiune de donare de sânge, organizată de Baroul Constanţa! "Donezi o dată, salvezi trei vieţi"
14 Martie 2023
Enel, mesaj pentru clienţii săi. Ce se întâmplă cu facturile pe februarie 2023 la energie şi gaze
18 Februarie 2023
GALERIE FOTO. Pericol public la Constanţa! Nici pe trotuare nu mai suntem în siguranţă! "Aveţi grijă să nu cădeţi în groapă!'
15 Februarie 2023
Medicii legiști au încheiat autopsia tânărului mort pe masa de operație! Care a fost, de fapt, cauza morții
17 Martie 2023
Februarie, lună de foc la Centrul comunitar „Constanța pentru Ucraina”
28 Februarie 2023
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul Mihaela Bilic vine în sprijinul celor care vor să aibă un stil de viaţă sănătos, oferind sfaturi utile referitoare la ora cinei. Iată ce ne spune specialistul:
Ce reguli trebuie să respectăm pentru o cină perfectă?
Depinde de obiectivele pe care le avem și de ora la care ne culcăm. Țineți cont că metabolismul încetinește spre seară, însă chiar și în timpul nopții organismul consumă calorii pentru funcțiile de bază.
Meniul diferă dacă vrem să slăbim, să avem o digestie ușoară sau un somn odihnitor. În cazul copiilor sau sportivilor alegerile vor fi diferite. În cazul unui meniu echilibrat farfuria ideală va fi împărțită astfel: 1/3 proteine (carne pește ouă sau brânză); 1/3 făinoase (cartofi paste orez pâine) sau leguminoase boabe (fasole mazăre linte). Ultima treime va fi reprezentată de legume proaspete sau gătite, cu cat mai colorate și mai diferite cu atât mai bine. Dacă vrem să slăbim menținem în farfurie proteinele și legumele, însă renunțăm la făinoase.
Un castron mare de salată asortată cu o bucată de carne sau pește la grătar sunt cel mai bun exemplu pentru o cină de slăbit. Atenție și la aportul de grăsimi, fiecare gram are 9 cal, deci fiți zgârciți cu uleiul din salată și alegeți carnea mai puțin împănată. Dacă vrem să dormim bine o porție de paste cu brânză e alegerea corectă. Supa cremă sau tocănițele cu legume sunt ușor de digerat. Evitați prăjelile tocăturile și alimentele care fermentează (broccoli varză fasole).
La capitolul desert orezul cu lapte și bananele au efect de liniștire. Pentru copii și sportivi împărțirea farfuriei se schimbă: produsele făinoase vor ocupa jumătate din suprafață, iar proteinele și legumele câte un sfert. Amidonul din făinoase reface rezervele de glicogen din ficat și mușchi, iar activitatea fizică de peste zi nu afectează rezervele organismului. Nu lăsați pe nimeni să vă interzică masa de seară, aveți grijă doar să alegeți meniul care vi se potrivește!”, a spus Mihaela Bilic.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 19 Decembrie 2022
Luni, 13 Martie 2023
Joi, 26 Ianuarie 2023
Miercuri, 25 Ianuarie 2023
Duminică, 11 Decembrie 2022
Joi, 24 Noiembrie 2022
Miercuri, 02 Noiembrie 2022
Duminică, 30 Octombrie 2022
Joi, 15 Septembrie 2022
Marţi, 13 Septembrie 2022