Concurs Remedii eficiente împotriva balonării

590

Articole recomandate

Balonarea poartă denumirea științifică de meteorism abdominal. Afecțiunea poate fi un simptom al unor afecțiuni ce țin de intestine, ficat, stomac sau pancreas. Totuși, în majoritatea cazurilor, balonarea apare ca o consecință firească a stilului inadecvat de viață - masticația în grabă, lipsa fructelor și a legumelor din alimentație, cantitatea prea mare de hrană ingerată sau ca o stare de fapt a anumitor perioade - în timpul sarcinii, intervalul dinaintea menstruației, când nivelul de progesteron este ridicat sau pe durata în care stresul atinge cote înalte.
Dacă dorești evitarea tratamentului medicamentos, pe lângă detoxifierea regulată a organismului, există o serie de alimente ce trebuie înlăturate din alimentație și care ajută la eludarea balonării. Printre acestea se regăsesc sucurile carbogazoase, guma de mestecat, varza, fasolea boabe, laptele, glutenul prezent în grâu și pâine, dar și alcoolul și țigările. Alte cauze care conduc la starea de disconfort produsă de balonare sunt utilizarea antibioticelor, dulciurilor și consumul exagerat de sare. Pilulele contraceptive provoacă și ele balonarea.
Dacă vrei să scapi de balonări, trebuie să știi că există câteva remedii: r Este necesar să bei înainte de micul dejun un pahar cu apă în care să adaugi zeama de la o lămâie, pentru că elimină toxinele acumulate în organism; r Vitaminele B6 și E sunt și ele de un real folos; r Dat fiind că balonarea apare ca urmare a gazelor intestinale și a retenției de lichide, este indicat să consumi zilnic doi litri de apă; r Fă infuzii de tei, mentă, cimbru, anason sau rozmarin; r Consumă alimente ce conțin fibre - legume proaspete, cereale; r Evită neapărat chipsurile și mâncarea de la fast-food; r Alimentele care conțin potasiu sunt indicate - ciupercile, cono-pida, sparanghelul, pentru că ajută la scăderea nivelului de sodiu din organism; r Consumul iaurturilor probiotice favorizează eliminarea disconfortului; r Ferește-te pe cât se poate de excesul de cofeină și încearcă să nu bei mai mult de două cafele pe zi; r Nu mânca niciodată fructe proaspete imediat după masă, decât după ce a trecut un interval de timp de cel puțin o oră.
Dacă niciuna dintre soluții nu are efect în combaterea stării de balonare, este recomandat să consulți un medic de specialitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Septembrie 2009
Stire din Sănătate : Sănătate din fructe de sezon
Pagina a fost generata in 1.9141 secunde