Concurs Remedii naturiste pentru bătături

2018

Articole recomandate

Una dintre cele mai bune modalități de a trata bătăturile este să îți îmbăiezi picioarele în apă caldă. Adaugă trei linguri de bicarbonat de sodiu la un lighean de apă și lasă-ți picioarele la înmuiat timp de 10-20 de minute. Poți încerca masajul zonei afectate și dureroase cu un amestec de trei părți bicarbonat de sodiu la o parte apă.
Înmoaie-ți picioarele în ceai de mușețel diluat. Remediul se poate dovedi a fi liniștitor pentru pielea umflată și dureroasă a picioarelor și, temporar, va modifica pH-ul pielii și va ajuta uscarea picioarelor transpirate.
Pudrează pielea dintre degetele de la picioare cu talc pentru a menține pielea cât mai uscată posibil. Este știut faptul că umezeala agravează bătăturile și încurajează apariția unor infecții fungice. În plus, talcul sau pudra împiedică pielea să se crape.
Înmoaie în oțet o bucată de vată, o cârpă curată din bumbac sau un disc demachiant, pe care îl lipești apoi de bătătură și lasă-l până a doua zi. Dimineața freacă talpa sau regiunea în care se află bătătura cu o piatră ponce.
Dacă suferi din cauza unei bătături, aplică pe zona afectată câteva cuburi de gheață.
Amestecă o lingură de zeamă de lămâie cu cinci-șase aspirine pisate. Aplică pasta direct pe bătătură și ține piciorul într-o pungă din plastic timp de 10 minute pentru ca acidul din amestec să înmoaie zona afectată. Apoi freacă porțiunea dureroasă cu o piatră ponce.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2343 secunde