Remedii pentru mirosul neplăcut al picioarelor

516
Remedii pentru mirosul neplăcut al picioarelor - 0a9a35f5a12a6b4858b9e617efb64090.jpg
Stânjenitor, dar și inconfortabil, mirosul neplăcut al picioarelor are două motive: purtarea unei încălțăminte neadecvate și transpirația. Interacțiunea dintre transpirație și bacteriile care se dezvoltă în interiorul încălțămintei și în șosete generează mirosul.
Iată câteva sfaturi pentru a preveni mirosul neplăcut: l Men-țineți un nivel scăzut al bacteriilor prin acordarea unei atenții deosebite igienei. Spălați-vă picioarele, zilnic, în apă călduță, folosind un săpun blând; l Schimbați-vă șosetele măcar o dată pe zi; l Pudrați labele picioarelor cu o pudră de bebeluși. De asemenea, poate ajuta și aplicarea unui unguent antibacterian; l Purtați întotdeauna șosete când încălțați pantofi sport; Evitați folosirea șosetelor de nailon sau din alte fibre sintetice, dar și a încălțămintei din cauciuc. Alegeți, în schimb, încălțămintea din piele, pânză, plasă, care lasă picioarele să respire; l Purtați șosete din bumbac; l Nu purtați aceeași pereche de pantofi două zile la rând. Lăsați încălțămintea să "respire" cel puțin 24 de ore. Dacă mirosul tot nu a dispărut, este mai bine să renunțați la respectiva încălțăminte; l Dacă observați porțiuni de piele înroșită sau uscată, este recomandat să consultați un medic - este posibil să aveți o ciupercă.
Mirosul neplăcut persistent poate indica o infecție ușoară sau o formă severă de transpirație excesivă moștenită. Doctorul este cel care vă poate prescrie unguentul indicat, pe care îl veți aplica înainte de culcare.
De asemenea, un bun remediu este înmuierea picioarelor în ceai negru concentrat, pentru 30 de minute. Acidul tanic, prezent în ceaiul negru, omoară bacteriile și închide porii, menținându-vă picioarele uscate mai mult timp. Este indicat să folosiți două plicuri de ceai, la aproape 500 de ml de apă. Amestecul trebuie fiert pentru 15 minute, iar apoi se adaugă doi litri de apă rece.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3331 secunde