Rețete pentru pici: pască pentru Paști

1803
Rețete pentru pici: pască pentru Paști - aa-1367011968.jpg
Ingrediente prăjitură

Pentru aluat aveți nevoie de :

100 grame margarină

100 grame zahăr

1 ou

1 lingură de smântână

1 vârf de cuțit de praf de copt

300 grame făină și sare

Umplutura:

500 grame brânza de vaci

4 gălbenușuri

3 ouă întregi

10-12 linguri de zahăr

1 esența vanilie

100 grame de stafide ținute în prealabil în lapte, apă sau rom.

Mod de preparare rețetă:

Margarina se freacă cu zahărul, se adaugă oul, smântâna, sarea, apoi făina în care am pus praful de copt.

Se amestecă bine până iese un aluat potrivit de moale. Se lasă acoperit cu un prosop curat, la loc călduț, aproximativ 2 ore. Se întinde apoi o foaie pe masa de lucru, se așează într-o tavă rotundă unsă acoperind și pereții laterali.

Se prepară umplutura: se fărâmințează bine brânza, se amestecă bine cu restul de ingrediente.

Compoziția formata se toarnă peste aluat, în tavă și se decorează cu stafide. Se dă la cuptor și la 25 de minute se încerca cu scobitoarea dacă aluatul este copt. Se scoate, se lasă la temperatura camerei, acoperită cu un prosop curat.(sursa:retetepentrutine.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Sfaturi de urmat în Postul Paștelui
Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Prima vizită a copilului la dentist
Pagina a fost generata in 2.776 secunde