Rețetele medicale pot fi ridicate și fără card de sănătate

221
1
Rețetele medicale  pot fi ridicate și fără card de sănătate - reteta-1441391831.jpg

Articole de la același autor

Deși este obligatoriu deja de câteva zile, mulți constănțeni încă nu au intrat în posesia cardului de sănătate. Cu toate acestea, ei pot beneficia atât de rețete, cât și de alte servicii medicale.

Astfel, în situația în care prescripția medicală electronică este ridicată din farmacie de către asiguratul beneficiar al prescripției, eliberarea prescripției se poate face în baza cardului de sănătate sau în baza adeverinței de asigurat cu valabilitate de trei luni pentru persoanele care refuză în mod expres cardul de sănătate din motive religioase sau de conștiință și a cărții de identitate pentru a se putea completa datele de identificare.

De asemenea, un pacient poate ridica o rețetă în baza adeverinței înlocuitoare a cardului de sănătate pentru asigurații cărora urmează să li se emită card sau în baza documentului rezultat prin accesarea de către farmacie pus la dispoziție de CNAS ori în baza adeverinței de asigurat eliberată de CNAS, doar în cazul în care persoana nu figurează cu starea de asigurat.

Mai mult decât atât, rețetele mai pot fi ridicate în baza cardului european sau în baza pașaportului pentru cetățenii străini ori pentru beneficiarii de formulare europene. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, rețetele pot fi ridicate în baza cărții de identitate.

În situația în care ridicarea medicamentelor de la farmacie se face de către un împuternicit, eliberarea prescripției se face în baza cardului național de asigurări sociale de sănătate al împuternicitului sau în baza cărții de identitate ori a pașaportului împuternicitului. 

Comentează știrea

lhhnHmbJElgaUobUCV
8 decembrie 2016
osPUviSaZnr

vEqmgM wijpglkobnlh, [url=http://lwrkhfkelett.com/]lwrkhfkelett[/url], [link=http://kypwualebzuk.com/]kypwualebzuk[/link], http://dphcuvfoznzs.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4298 secunde