REVOLTĂTOR. Pacienți tratați pe holuri la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean!

801
1
REVOLTĂTOR. Pacienți tratați pe holuri la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean! - cardiologie2-1352972721.jpg

Articole de la același autor

"Sunt condiții inumane! Am ajuns să fim consultați pe hol și să dormim pe scaunele de spital!" susțin, revoltați, bolnavii internați pe secția de cardiologie a Spitalului Județean Constanța. Deși sunt și cazuri care vor primi externarea, capacitatea secției este insuficientă pentru ca bolnavii să poată fi tratați în condiții optime. Medicii sunt și ei disperați și susțin că singura soluție este

ca secția să fie mărită.

La secția de cardiologie a Spitalului Județean, bolnavii erau consultați, ieri, pe holurile spitalului. În saloane, aceleași probleme: pacienți care stau pe tărgi, în scaune cu rotile sau chiar pe canapele încropite din scaunele rupte de pe holurile spitalului în loc de paturi. Situația este cu atât mai gravă cu cât numărul cazurilor de boli cardio-vasculare a crescut considerabil în ultima perioadă, iar fluxul de pacienți ajunși la spital este în creștere.

Unii dintre ei susțin chiar că, deși sunt într-o stare destul de gravă, nu au alternative: "Am dormit aici pe scaunele astea rupte, pentru că nu sunt suficiente paturi. Sunt foarte mulți oameni bolnavi pe care nu au unde să îi ducă și care sunt nevoiți să stea așa, în condițiile astea. Nu este vina medicilor, dar poate o să facă ceva să se schimbe situația".

Medicii susțin că au cerut să fie luate măsuri

Medicii sunt în situația în care trebuie să trateze pacienții unde se poate, dat fiind faptul că numărul bolnavilor este mult prea mare. Medicul primar Raluca Parepa, de pe secția de cardiologie, susține că a cerut în nenumărate rânduri să fie găsită o soluție pentru această problemă și că a făcut mai multe adrese către conducere: "Avem o mare problemă în sensul acesta! Capacitatea secției este mult prea mică pentru a putea să tratăm în condiții optime toți pacienții".

În adresa pe care medicii de la cardiologie au făcut-o către conducere, se precizează că "în condițiile actuale, un număr de 125 de paturi de cardiologie clinică, din care 20 repartizate pentru unitatea de terapie intensivă coronariană, ar acoperi pentru moment necesitățile județului Constanța".

Mai mult, medicii cer în aceeași adresă și ca numărul de cadre medicale să fie mărit: "Necesarul suplimentar optim de personal pentru 125 de paturi de cardiologie este de cinci medici specialiști, 12 asistenți medicali și 14 infirmiere, cu un fond suplimentar de salarii de aproximativ 59.000 de lei".

"Departamentul inimii", singurul punct din județ de chirurgie intervențională

Din august 2012, Clinica de chirurgie cardiovasculară și secția de cardiologie intervențională s-au reunit într-un singur departament care îndeplinește standardele europene medicale, Departamentul inimii. În prezent, acest departament este singurul din județ unde se poate rezolva orice tip de patologie cardiovasculară nonchirugicală și chirurgicală a adultului. Tocmai acest lucru a crescut și adresabilitatea față de secția de cardiologie care este suprasolicitată, după cum spun medicii: "În condițiile creșterii continue a patologiei cardiovasculare, condițiile prezentate au creat o mărire a presiunii asupra Clinicii de Cardiologie, cu creșterea adresabilității și a numărului de internări".

Comentează știrea

FONDURI NERAMBURSABILE UE
15 noiembrie 2012
FONDURI UE

2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Aflii mai multe detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4378 secunde