Spitalul Județean are nevoie de un nou bloc operator

398
Spitalul Județean are nevoie de un nou bloc operator - noublocoperator-1352929112.jpg
Numărul din ce în ce mai mare de pacienți și necesitatea echipamentului medical modern sunt două dintre problemele cu care se confruntă Spitalul Clinic Județean Constanța. 

Prezent la conferința de ieri, de la Spitalul Județean, medicul chirurg Octavian Dumitru Unc a explicat necesitatea aparaturii moderne pentru a aduce calitate actului medical: "La Constanța, se pot realiza operații extrem de dificile și care pot avea succes. De aceea, este foarte important pentru constănțeni să știe că și aici pot să fie tratați pe secția de chirurgie la fel ca în celelalte mari centre medicale din țară. Avem nevoie însă de aparatură medicală de înaltă performanță". 

Managerul spitalului, dr. Dan Căpățână, a susținut această idee și a declarat că se va înființa un nou bloc operator: "În planurile noastre de dezvoltare avem și o nouă secție de chirurgie. Sperăm ca, la anul, să avem un nou bloc operator performant". 

În plus, acesta a declarat că este nevoie să se mărească zona implanturilor de stimulatoare cardiace, cu care se pot rezolva o serie de boli grave. Pentru utilizarea noilor echipamente pe care reprezentanții spitalului speră să le achiziționeze pentru noul bloc operator, va fi necesară și instruirea medicilor. 

"Așteptăm ca, vara viitoare, să ajungă la Constanța un medic din Germania, care să predea cursuri medicilor noștri vizavi de utilizarea acestor stimulatoare. Urmărim oricum să le achiziționăm printr-un program național de sănătate", a precizat dr. Dan Căpățână.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.43 secunde