Dacă bănuiți că aveți gripă, mergeți la Spitalul de Boli Infecțioase!

251
Dacă bănuiți că aveți gripă, mergeți la Spitalul de Boli Infecțioase! - boliinfectioase-1352308532.jpg
Peste 3.000 de cazuri de afecțiuni de sezon au fost depistate, în ultima săptămână, de medicii constănțeni. Direcția Județeană de Sănătate Publică din Constanța a făcut publice statisticile din cadrul sistemului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute și gripei.


"Au fost înregistrate 593 de cazuri de pneumonii, din care 73 au necesitat internare, și 2.527 de infecții ale căilor respiratorii superioare, fiind internați 60 de pacienți. Rezultatul testării la suspiciunea de gripă din săptămâna anterioară este negativ, iar la cea de săptămâna aceasta este încă în așteptare", arată reprezentanții DSP. 

Situația este încă sub control, numărul incidențelor fiind cu aproximativ 5 procente mai scăzut față de săptămâna precedent, dar cu 5,6 la sută mai mare decât media ultimelor trei săptămâni. 

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Constanța, dr. Dan Căpățână, le recomandă pacienților să se adreseze cu precădere Spitalului de Boli Infecțioase, în astfel de afecțiuni. 

"Îi sfătuim pe constănțenii care prezintă semne de gripă sau alte boli infecțioase, să meargă la Spitalul de Boli Infecțioase, unde există de asemenea o cameră de gardă. Dacă un pacient e diagnosticat cu o boală contagioasă, vă dați seama ce ar însemna o epidemie de gripă în Spitalul Județean", a explicat managerul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Recomandări pentru  sezonul rece
Joi, 01 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Primul caz  de gripă  la Constanța
Pagina a fost generata in 0.3252 secunde