Rolul terapeutic al alimentației

305
Rolul terapeutic al alimentației - 906b92b2e09a38a0dc5933b4943e87a0.jpg
Problemele uzuale, precum durerile de cap, arsurile stomacale, balonarea sau crampele menstruale pot fi soluționate cu ajutorul alimentelor, nu trebuie neapărat să se recurgă la medicație, susțin specialiștii fitnessmagazine.com.
r Migrene - potrivit experților, studiile efectuate în ultima perioadă au arătat că peștele gras, bogat în acizi grași esențiali, contribuie la scăderea concentrației substanțelor din organism care induc inflamația și durerea. Astfel, prin consumul de pește sau produse din pește se poate scăpa de migrene. "Am descoperit că adolescenții care au consumat 1,25 grame de ulei de pește zilnic, timp de două luni, au avut mai puține migrene decât cei care nu au consumat deloc", a afirmat dr. Zeev Harel, coordonatorul studiului. Specialistul spune că ideal ar fi ca fiecare să mănânce, de două sau de trei ori pe săptămână, o porție de pește gras.
Pe de altă parte, trebuie evitată carnea procesată, salamul, cârnații, afumăturile, dar și vinul roșu și ciocolata. Cercetările au arătat că 20% dintre persoanele care suferă de migrene sunt sensibile la unul dintre aceste alimente.
r Crampe menstruale - pentru a preveni crampele menstruale, femeile sunt sfătuite să consume una sau două lingurițe de semințe de in măcinate, pe zi, adăugate în bolul cu cereale sau în salate. Semințele pot fi găsite în magazinele naturiste. Trebuie evitată carnea roșie și produsele lactate în timpul menstruației, întrucât au un conținut ridicat de acizi care stimulează eliberarea hormonilor care produc durerea.
r Stres - starea de anxietate și stresul pot fi reduse dacă se consumă pâine integrală prăjită, cereale sau floricele de porumb. În schimb, cofeina este un stimulent care agravează aceste stări.
r Balonare - consecință a acumulării de gaze în tractul gastrointestinal, balonarea poate fi combătută cu mentă, semințe de mărar sau chimen. Prin urmare, este indicat să beți, după fiecare masă, o ceașcă de ceai de mentă sau cu infuzie de chimen, care relaxează musculatura abdominală. Pe de altă parte, trebuie eliminate din alimentație băuturile carbogazoase, guma de mestecat, fasolea, varza, broccoli și tofu, care sunt greu digerabile.
r Constipația - o bună funcționare a tractului digestiv este asigurată prin alimentele bogate în fibre, precum merele și perele. De ajutor este și consumul de apă. Nutriționiștii vă recomandă să consumați, zilnic, fructe și legume și să evitați alimentele procesate și carnea grasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Stire din Sănătate : Măsurile de prim ajutor pentru luxații
Joi, 22 Octombrie 2009
Stire din Sănătate : Vinul alb distruge dinții
Pagina a fost generata in 1.6071 secunde