România are cel mai slab sistem medical din Europa

138
România are cel mai slab sistem medical din Europa - sistemslabsanitarromanesc-1485879222.jpg

Articole de la același autor

O analiză amplă care vizează 35 de țări europene arată că România este țara cu cel mai slab sistem medical din Europa.

Până acum, țara noastră a ocupat mai mulți ani poziția cu numărul 32, dar acum a obținut cel mai mic punctaj, fiind depășită la calitatea serviciilor medicale chiar și de Bulgaria sau Albania.

La această analiză, România a obținut 497 de puncte, în condițiile în care punctajul minim începe de la 333, cu un scor de aproape două ori mai mic decât Olanda și Elveția, țările considerate cu cele mai bune sisteme medicale din Europa, relatează Digi24.

Nici la capitolul transplanturi nu stăm prea bine. În cazul transplantului de rinichi, de exemplu, suntem tot la coadă clasamentului, cu doar 12-13 cazuri efectuate, în medie (media se face raportat la un milion de locuitori) pe an, în timp ce Spania, Olanda și Franța se apropie de 60 de cazuri (la un milion de locuitori), mai precizează Digi24.

Exisa și capitole la care România este pe primul loc, dar nu într-un mod favorabil. Din nefericire, suntem fruntașii Europei la mortalitate infantilă, cu peste opt decese la mia de nou-născuți. Și, tot potrivit sursei menționate, suntem printre primii în Europa și la avorturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2824 secunde