CJC, prejudiciat cu 2,5 milioane de lei. Ce decizie au luat consilierii

505
CJC, prejudiciat cu 2,5 milioane  de lei. Ce decizie au luat consilierii - cjcpartecivilaproces-1485879227.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, ieri, în cadrul primei ședințe ordinare din acest an. Pe ordinea de zi s-au aflat 21 de proiecte de hotărâre. Printre altele, în cadrul întâlnirii, aleșii județeni au decis ca instituția pe care o reprezintă să se constituie parte civilă cu suma de 2,5 milioane de lei în procesul în care este implicată firma Mara Construct. 


Potrivit președintelui CJC, Horia Țuțuianu, firma în cauză este cea care s-a ocupat de lucrările de reabilitare a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța în anul 2013. 


Concret, este vorba despre proiectul "HIPERB - Muzeu al secolului XXI pentru turiștii din Constanța", proiect finanțat din fonduri europene. Lucrările de reabilitare s-au încheiat în 2013, însă se pare că au fost constatate mai multe neconcordanțe. 


"DNA a constatat niște nereguli acolo. Este vorba despre un dosar penal care este pe rol, iar noi ne-am constituit parte civilă cu suma de 2,5 milioane de lei. Sper să câștigăm acești bani, acum să vedem ce decide instanța", a declarat președintele CJC, Horia Țuțuianu. 


Obiectivul general al proiectului îl reprezenta creșterea gradului de atractivitate al regiunii sud-est, printr-o investiție reală adusă culturii, tradițiilor și turismului, care va contribui în mod direct la punerea în valoare a patrimoniului cultural și la consolidarea identității proprii. Obiectivul specific a constat în realizarea lucrărilor de consolidare ale clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, prin care s-a refăcut structura de rezistență. 


Ulterior, procurorii DNA au depistat că, în perioada de executare a contractului de execuție de lucrări, au avut loc mai multe infracțiuni. 


Astfel, potrivit anchetatorilor, inculpații Dima Constantin și SC Mara Construct SRL au folosit cu rea credință, la Consiliul Județean Constanța, documente inexacte, respectiv, facturi și situații de lucrări care cuprindeau date neconcordante cu realitatea, cu scopul obținerii pe nedrept, de la autoritatea contractantă, de fonduri provenind de la bugetul general al UE. 


v v v


Revenind la celelalte proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, cele mai multe dintre ele au vizat aprobarea unor comisii de organizare și desfășurare a evaluării anuale a managerilor instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța. 


Totodată, aleșii județeni au mai aprobat și proiectul privind Acordul de Parteneriat între orașul Cernavodă și comunele Rasova, Aliman și Ion Corvin pentru reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ223: tronsonul Cernavodă - Rasova - Aliman - Ion Corvin. De asemenea, în cadrul ședinței de ieri, s-au atribuit licențele de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, operatorilor de transport SC AgigeaservUtil SRL, SC Gis Trans SRL și SC Dorada Transporting SRL. 


v v v


Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a vizat stabilirea unor tarife și taxe pentru anul 2017. Astfel, au fost stabilite tarifele pentru eliberarea certificatelor de urbanism, avizelor și autorizațiilor. De remarcat că, pentru eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire de către președintele CJC, cu avizul primarilor comunelor, taxele datorate se stabilesc conform hotărârii ce urmează să se voteze și vor constitui venit în proporție de 50% la bugetul local al comunei pe raza căreia se execută obiectivul și 50% la bugetul local al Consiliului Județean Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6216 secunde