Roșiile cherry ajută vederea și previn anumite boli oculare

100
Roșiile cherry ajută vederea și previn anumite boli oculare - rosii2-1668612377.jpg

Articole de la același autor

Roșia cherry este un fruct asemănător boabelor de struguri, ale cărui culori variază între roșu, verde, portocaliu, galben, albastru și negru. Indiferent de dimensiunea acesteia, valoarea sa nutritivă este la fel de importantă ca cea a roșiei tradiționale, fiind considerată de specialiști un fruct hipocaloric cu putere mare de hidratare, deoarece 100 grame oferă 18 calorii și mai mult de 90 grame de apă. Mai mult decât atât, grăsimile și proteinele sunt foarte scăzute, deoarece nu ajung la 0,5 grame, iar carbohidrații sunt aproape patru grame la 100 grame de roșie. 2,6 grame sunt zaharuri simple, cum ar fi fructoza, zaharoza și glucoza. Acest lucru permite absorbția rapidă, devenind o sursă de energie. Restul carbohidraților sunt fibre alimentare. 


Printre vitaminele conținute se află vitamina C și vitamina A. Tocmai de aceea, se recomandă consumul întregului fruct pentru a profita la maxim de acești nutrienți. În ceea ce privește mineralele, această roșie este una dintre cele mai bune surse de potasiu, în timp ce carotenoizii ajută la îmbunătățirea vederii și la prevenirea anumitor boli oculare. De exemplu, reduc riscul de orbire nocturnă și de degenerare a ochilor. Totodată, compușii fenolici din roșiile cherry ajută la neutralizarea radicalilor liberi produși de speciile reactive la oxigen din organism. Printre altele, fenolii le conferă următoarele proprietăți: antiinflamatoare, hepatoprotectoare, cardioprotectoare, antimicrobiene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.4486 secunde