Remedii naturale pentru ameliorarea simptomelor date de conjunctivită

203
Remedii naturale pentru ameliorarea simptomelor date de conjunctivită - fondconjunctivita1-1668612095.png

Articole de la același autor

Conjunctivita este o inflamație a membranei transparente care căptușește pleoapa și partea albă a globului ocular. Zona conține vase de sânge mici care, expuse la microorganisme, suferă o mulțime de iritații, arsuri și roșeață. Specialiștii spun că cele mai frecvente cazuri de conjunctivită sunt produsul unei infecții virale sau bacteriene, dar pot exista și reacții alergice sau contactul cu iritanți. Deși simptomele dispar chiar și fără tratament, există soluții la îndemâna oricui pentru a grăbi recuperarea.

De cele mai multe ori, conjunctivita provoacă roșeață și mâncărimi la nivelul ochilor, dar toate acestea pot fi tratate cu remedii naturale acasă. Potrivit dr. Corina Răileanu, dacă nu vreți să folosiți medicamentele specifice, picăturile de ochi sau unguentele, compresele reci pot fi de mare ajutor dacă suferiți de conjunctivită. Astfel, aplicarea unei comprese reci pe pleoape poate calma senzația de arsură care apare din cauza conjunctivitei. Cum se folosește? Înfășurați mai multe cuburi de gheață într-o cârpă curată și puneți-o pe zona afectată. Lăsați-o să acționeze câteva minute, dar înainte de a utiliza din nou remediul, spălați și dezinfectați cârpa. Un alt remediu recomandat se referă la florile de mușețel, care au proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii ce sprijină recuperarea ochilor atunci când există o infecție. Răciți câteva pliculețe de ceai de mușețel și, când sunt reci, aplicați-le pe ochi. Lăsați-le să acționeze cinci minute și îndepărtați-le. Datorită acțiunii sale antibiotice și antivirale, oțetul de mere este o altă soluție naturală împotriva conjunctivitei, deoarece este revigorant și ajută la lubrifierea țesuturilor iritate. Cum se utilizează? Se diluează oțetul în apă caldă, în părți egale.


Se înmoaie un tampon de bumbac în lichid și se aplică pe pleoapă. Bogat în apă și compuși antioxidanți, castravetele este un ingredient extrem de benefic pentru ochi, iar aplicarea sa directă îmbunătățește circulația și are efect calmant. Totodată, acesta este ideal pentru a reduce prezența pungilor și a cearcănelor și pentru a controla roșeața și mâncărimea produse de conjunctivită. Cum se folosesc? Răciți mai multe felii de castraveți și aplicați-le pe ochi, unde le lăsați să acționeze un sfert de oră, după care le îndepărtați. Repetați procesul de trei ori pe zi. Deși se știe că uleiul de cocos este un mare aliat pentru evitarea ridurilor, este util și împotriva infecțiilor care irită ochii. Proprietățile sale antibacteriene inhibă creșterea microorganismelor și accelerează ameliorarea inflamației și arsurilor. Umeziți o bucată de vată cu ulei de nucă de cocos organic și frecați-o pe pleoapa afectată. 


Lăsați uleiul să acționeze fără clătire și repetați utilizarea sa în fiecare seară. Nu în ultimul rând, apa sărată este printre cele mai bune leacuri pentru conjunctivită. Acest remediu simplu are multe beneficii în problemele oculare. În primul rând, acțiunea sa antiseptică ajută la dezinfectare, ceea ce oprește dezvoltarea bacteriilor în zonă. În al doilea rând, acționează și ca lubrifiant natural, hidratând globul ocular atunci când producția de lacrimi este redusă. Se diluează o cantitate mică de sare într-un castron cu apă caldă. Se scufundă fața pentru câteva secunde cu ochii deschiși, astfel încât lichidul să pătrundă în interior, apoi se usucă cu grijă și se repetă utilizarea de până la două ori pe zi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Iulie 2013
Stire din Sănătate : Cum evităm conjunctivita?
Luni, 08 Iulie 2013
Stire din Sănătate : Cum evităm conjunctivita?
Vineri, 24 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Conjunctivita de vară
Pagina a fost generata in 1.698 secunde