Terapia inductivă de înaltă energie - o noutate în tratamentele de recuperare medicală

524
Terapia inductivă de înaltă energie - o noutate în tratamentele de recuperare medicală - fondterapiainductiva-1664471961.jpg

Articole de la același autor

În ultimii ani, procedurile folosite în terapia de recuperare au cunoscut o evoluţie rapidă, ca urmare a progreselor tehnologice înregistrate în domeniul aparaturii medicale. Potrivit dr. Adriana Drăgan, în ziua de azi, în procesul de recuperare sunt folosite unde de şoc, lasere de mare putere, oscilaţii profunde, vacuum intermitent, unde electromagnetice în aplicaţii dinamice cu aparate sofisticate, capabile să realizeze o diatermie cu efect biostimulator intens.

În acest fel, cu ajutorul terapiilor moderne pot fi obținute rezultate bune într-un timp mult mai scurt. Una dintre cele mai recente terapii de biostimulare este terapia inductivă de înaltă energie. „Aceasta se realizează cu ajutorul unui dispozitiv care produce un câmp magnetic extrem de intens, de peste 600 ori mai intens decât acela produs de aparatele de magnetoterapie clasice. Acest câmp magnetic puternic pătrunde în zona de tratat şi induce apariţia unor microcurenţi care normalizează electrochimic celulele din ţesuturile afectate, ceea ce le accelerează vindecarea şi duce la dispariţia simptomelor neplăcute. Această terapie revoluţionară cu câmpuri magnetice intense reduce rapid durerile şi procesele inflamatorii, relaxează musculatura spastică sau hipertonă, activează microcirculaţia, ceea ce duce la o vindecare rapidă. Totodată, această terapie, în funcţie de frecvenţa de oscilaţie a câmpului magnetic folosit, poate produce şi contracţii musculare, cu rol de tonifiere şi întărire a forţei musculare chiar la nivelul unor muşchi situaţi mai profund”, ne-a declarat medicul.


Specialistul a precizat că acest tip de terapie este recomandat pentru o serie de afecţiuni ale aparatului locomotor, reumatologice, neurologice, postraumatice, cum sunt: artrozele, spondiloza, durerile de spate, contracturile musculare, mialgiile, entorsele, luxaţiile, contuziile, neuropatiile periferice, sindromul de tunel carpian, tendinitele. Acestora li se adaugă epicondilitele, herniile de disc lombare şi cervicale, artritele, hemiparezele şi paraparezele spastice.

De precizat că procedura este non invazivă, se poate aplica şi fără ca pacientul să se dezbrace şi nu provoacă disconfort. Practic, câmpul magnetic intens nu produce căldură, dar penetrează uşor, profund ţesuturile, pentru a-şi exercita efectul terapeutic. Astfel de tratamente se pot realiza cu un aparat unic în Constanţa, la Clinica Fiziozone, cu sediul pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr.94 A.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4699 secunde