Constănţenii au ochii tot mai bolnavi. „Este o explozie de conjunctivită!”

370
Constănţenii au ochii tot mai bolnavi. „Este o explozie de conjunctivită!” - fondochi-1602009467.jpg

Articole de la același autor

Constănţenii ajung tot mai des la oftalmolog fiind diagnosticaţi săptămânal cu conjunctivită alergică, una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni oculare, în această perioadă. Desigur, aceasta nu este singura lor problemă pentru care solicită un control de specialitate.

Când păşeşti pe holul cabinetelor oftalmologice, observi, încă din primele secunde, oamenii care sunt interesaţi de un control oftalmologic şi care îşi aşteaptă, cuminţi, rândul la coadă. Cum pandemia de coronavirus ne-a impus nişte limite, este nevoie ca fiecare să stea la distanţă, cu mască, pentru că altfel nu se poate. Cu ochii iritaţi, lăcrimaţi, unii dintre ei abia aşteaptă să intre înăuntru şi să obţină tratamentul de care au atâta nevoie. „Nu ştiu de ce mi s-au înroşit ochii atât de tare, dar bănuiesc că de la vânt sau praf. Zilele acestea, a tot bătut vântul şi mă gândesc că asta este cauza”, ne-a declarat un pacient. Un altul, o femeie, ne-a mărturisit că a avut în urmă cu câteva luni o conjunctivită, care, se pare, a reapărut.

Întrebată care este situaţia şi de ce se prezintă oamenii la oftalmolog într-un număr atât de mare, un medic a precizat că o parte însemnată dintre pacienţi au ajuns în cabinete cu conjunctivite cu complicaţii. „Începând de luna trecută, dar şi în prezent am avut parte de o explozie de cazuri de conjunctivită alergică”, ne-au declarat medicii. Din păcate, susţin cadrele medicale constănţene, mulţi dintre cei care au conjunctivită obişnuiesc să se trateze singuri acasă, prin metode băbeşti, sau apelează la medici doar atunci când boala se agravează şi pur şi simplu nu mai au ce face. „Eu am avut, în urmă cu câteva zile, un pacient care avea ochii atât de inflamaţi, încât abia mai putea vedea pe unde merge”, a precizat un medic.

Cum spuneam, la nivelul judeţului Constanţa, conjunctivita face din ce în ce mai multe victime. Cum se manifestă boala? Unul dintre primele simptome ale bolii este culoarea roşie a ochilor, pe lângă o stare de disconfort însoţită de dureri şi înţepături. Dintre simptomele acestei boli amintim şi senzaţia de usturime şi lăcrimarea.

Pe de altă parte, dr. Ana Maria Stoica a precizat că pacienţii s-au prezentat la spital şi cu afecţiuni vasculare datorate modificărilor de presiune atmosferică: obstrucţii vasculare retiniene, nevrite optice ischemice. Tocmai de aceea, medicii oftalmologi recomandă populaţiei să se prezinte de urgenţă la un control de specialitate şi să nu îşi administreze picături fără a fi mers înainte la un specialist. Printre principalele cauze ale conjunctivitei sau altor boli de ochi se află infecţia cu diverse virusuri, cum ar fi infecţia cu bacterii, expunerea la praf şi nu numai. Pe de altă parte, şi lentilele de contact şi fardurile pot dăuna extrem de mult ochilor, mai ales dacă sunt expirate. Aşa că, fiţi foarte atenţi la cum vă protejaţi ochii, pentru că fără vedere, nimic nu mai este la fel.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8971 secunde