Avalanșă de cazuri de conjunctivită. Ce recomandă medicii

622
Avalanșă de cazuri de conjunctivită.  Ce recomandă medicii - conjunctivita1-1540826702.jpg

Articole de la același autor

Zeci de constănțeni sunt diagnosticați, săptămânal, cu conjunctivită alergică, una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni oculare din sezonul rece.

Potrivit dr. Emilia Mircea, medic oftalmolog, mulți dintre cei care au conjunctivită obișnuiesc să se trateze singuri acasă, prin metode băbești, sau apelează la medici doar atunci când boala se agravează și nu mai au ce face.

"În urmă cu câteva zile, am avut un pacient care avea ochii atât de inflamați, încât abia mai putea vedea pe unde merge", a precizat un alt medic.

Așadar, la nivelul județului Constanța, conjunctivita face din ce în ce mai multe victime. Cum se manifestă boala? Unul din primele simptome ale bolii este culoarea roșie a ochilor, pe lângă o stare de disconfort însoțită de dureri și înțepături. Dintre simptomele acestei boli amintim și senzația de usturime și lăcrimarea. Tocmai de aceea, medicii oftalmologi recomandă populației să se prezinte de urgență la un control de specialitate și să nu își administreze picături fără a fi mers înainte la un specialist.

Printre principalele cauze ale conjunctivitei se află infecția cu diverse virusuri, cum ar fi infecția cu bacterii, expunerea la praf. Pe de altă parte, și lentilele de contact și fardurile pot dăuna extrem de mult ochilor, mai ales dacă sunt expirate. Mai grav este că multe femei nu sunt dispuse să renunțe la machiaj sub nicio formă.

În ceea ce privește simptomele conjunctivitei, acestea sunt foarte enervante pentru cei care au fost diagnosticați cu această afecțiune, mai ales că mucoasa conjunctivală se înroșește și bolnavii au senzația de arsură și sensibilitate la lumină.

În plus, oftalmologii se așteaptă ca în perioada următoare să fie o avalanșă de îmbolnăviri în rândul constănțenilor.

"În fiecare an, în această perioadă, avem de-a face cu foarte multe cazuri de conjunctivită. Ne așteptăm ca situația să se repete și de data aceasta", a precizat dr. Mircea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Iulie 2013
Stire din Sănătate : Cum evităm conjunctivita?
Luni, 08 Iulie 2013
Stire din Sănătate : Cum evităm conjunctivita?
Vineri, 24 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Conjunctivita de vară
Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Unguentele agravează conjunctivita
Pagina a fost generata in 0.4144 secunde