Unguentele agravează conjunctivita

342
Unguentele agravează conjunctivita - elizaavramoftalmologconsultochi9-1359658684.jpg

Articole de la același autor

Conjunctivita este o boală care se manifestă prin inflamarea membranei care acoperă ochiul și a interiorului pleoapelor. Aceasta apare din cauza mai multor categorii de viruși sau bacterii. 

Cele mai frecvente simptome sunt cele de înroșire a ochilor, de senzație de "nisip în ochi" sau de secreții lacrimale abundente. Deși este recomandat să consultați medicul oftalmolog, dacă nu ajungeți la consult, evitați să vă tratați cu unguente. Acestea pot să agraveze problema și să producă complicații dintre cele mai severe. 

"În cazul conjunctivitei, nu se recomandă tratamentul cu unguente pentru a evita complicațiile de tipul blefaroconjunctivitelor sau chiar cronicizarea bolii. Dacă utilizează unguente, pacienții riscă să atenueze pentru moment efectele pe care le produc microbii pentru ca, mai târziu, boala să reapară mult mai agresiv. Recomand ca pacienții să se preocupe de igiena ochilor și să îi curețe cât de des posibil cu apă și săpun și apoi să folosească picături antiseptice", explică dr. Eliza Avram, medic primar oftalmolog.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Atenție, chalazionul necesită operație!
Pagina a fost generata in 0.3726 secunde