S-a născut primul bebeluș care nu se va îmbolnăvi niciodată de cancer

621
Medicii britanici au adus pe lume primul bebeluș ale cărui gene au fost manipulate de specialiști astfel încât să nu se îmbolnăvească niciodată de cancer la sân.
Fetita s-a născut la Spitalul Universitar din Londra, după ce, în urmă cu câteva luni, doctorii i-au îndepărtat gena responsabilă cu dezvoltarea cancerului de sân, scrie cotidianul britanic The Sun. Această genă, numită BRCA 1, se transmite de la mamă la fiică, iar purtătoarea sa prezintă între 50 și 85% riscuri să dezvolte această afecțiune.
"Această fetiță nu se va confrunta niciodată cu posibilitatea de a se îmbolnăvi de cancer la sân ori la ovare, atunci când va deveni adultă. Părinții vor fi scutiți de riscul să transmită această boală genetică mai departe fiicei lor", a declarat Paul Serhal, directorul medical al spitalului, citat de The Sun.
Este al treilea caz în care medicii britanici intervin în cazul unor embrioni, pentru a elimina gene responsabile cu apariția unor boli moștenite. Ei au mai reușit să scutească doi bebeluși să se îmbolnăvească de fibroză cistică, respectiv de boala Huntington, ambele afecțiuni fiind transmise de la părinți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2637 secunde