S-au inventat anticoncepționale pentru bărbați

1355
S-au inventat anticoncepționale pentru bărbați - fed35a60d9410cd41354b102b851cd84.jpg
Un grup de cercetători israelieni de la Universitatea Bar-Ilan au creat prima alternativă a contraceptivului pentru femei. Mai exact, este vorba despre o pastilă care dezactivează lichidul seminal înainte ca acesta să ajungă să fecundeze ovulul. Pilula acționează asupra unei proteine vitale din spermă, necesară femeii în procesul de concepție. Astfel, chiar dacă spermatozoizii ajung în uter, ei nu sunt capabili să fertilizeze ovulul – susține prof. Haim Breitbart, întrucât în compoziția acestui medicament se găsesc hormoni sexuali masculini și hormoni sexuali feminini, necesari pentru a preveni apariția unei sarcini nedorite.

Fără efecte adverse
Sondajele de opinie cu privire la anticoncepționalele pentru bărbați au arătat, în mod repetat, că soțiile și iubitele nu au încredere că partenerii lor își vor aminti să ia zilnic o pastilă, pentru a preveni o sarcină nedorită. Astfel, cercetătorii israelieni s-au gândit și la această problemă, astfel că pilula nouă poate fi luată fie o dată pe lună sau o dată la trei luni.
Medicamentul, testat pe șoareci, în laborator, a arătat că aceștia s-au comportat normal pe perioada de monitorizare. În plus, cercetătorii precizează că anticoncepționalul destinat sexului tare nu are efecte adverse, așa cum se întâmplă în rândul femeilor care folosesc medicamente ca metodă contraceptivă.
Oamenii de știință susțin că pastila destinată bărbaților este eficientă în 100 la sută din cazuri, după cum au arătat și testele de laborator. Potrivit experților, noua metodă de contracepție va fi lansată peste trei ani, iar anul viitor vor fi demarate și testele pe oameni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4609 secunde