Test de salivă pentru depistarea cancerelor

331

Articole recomandate

Două universități, japoneză și americană, au dezvoltat o tehnologie care permite depistarea diferitelor tipuri de cancer, printr-un simplu test de salivă.
Potrivit paginamedicală.ro, Universitatea Keio din Tokyo și Universitatea din California din Los Angeles susțin că pot depista în stadiu inițial cancere ale pancreasului, sânului și cavității bucale. Cercetătorii au analizat eșantioane de salivă de la 215 persoane, unele atinse de cancer, și au pus în evidență 54 de substanțe a căror prezență poate fi folosită pentru a depista boala. Testul a permis descoperirea a 99% din cancerele pancreasului, a 95% din cancerele de sân și a 80% din cancerele bucale.
"Rata de supraviețuire în cazul cancerelor de pancreas și bucale este foarte scăzută pentru că simptomele nu sunt foarte vizibile în faza inițială, ceea ce întârzie adesea depistarea lor. Am vrea ca această tehnologie să nu fie folosită doar pentru cancere, ci și pentru alte boli", a explicat Masaru Tomita, șeful echipei de cercetători japonezi.
Momentan nu s-a precizat data la care noua tehnologie va fi pusă în aplicare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7733 secunde