Saloanele de bronzat, mai periculoase decât plaja de la ora prânzului

941
Saloanele de bronzat, mai periculoase decât plaja de la ora prânzului - 56f9e53c06985234d40a35145c1a919e.jpg
Nimic nu este mai frumos decât o piele bronzată, arămie, în timpul verii. Fie că mergeți la plajă, că folosiți creme autobronzante sau mergeți în saloanele de bronzat, trebuie să vă luați măsuri speciale pentru protecția pielii.

Cele care dau mari bătăi de cap vara sunt radiațiile ultraviolete, care pot provoca manifestări cutanate la nivelul pielii. Ele pot proveni de la soare, dar și din surse artificiale.
O metodă de a obține un bronz ireproșabil este cea oferită de saloanele de bronzat. Sub acțiunea razelor ultraviolete, pielea capătă culoarea dorită în funcție de durata ședinței, intensitatea ultravioletelor, de frecvența cu care pășiți într-un astfel de salon. "La ora actuală, există foarte multe cabinete care au surse artificiale de ultraviolete, așa numitele saloane de bronzat. Ele nu sunt autorizate, pentru că ultravioletele au un efect cancerigen", a atras atenția dr. Gheorghe Nicola, șeful Clinicii de Boli Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Complicații date de ultravioletele artificiale
Durata de expunere la ultravioletele din aparatul de bronzat crește treptat, de la 5-7 minute în primele ședințe, până la 20 de minute spre final. Durata unei ședințe ține cont și de tipul dumneavoastră de piele. Persoana intră în aparat, care se închide ca o scoică, și se relaxează cât așteaptă ca pielea să se bronzeze. Cercetătorii au estimat că 20 de minute de solar sunt echivalente cu o zi de plajă.
Din păcate, expunerea la ultraviolete poate produce complicații, chiar dacă provin de la surse artificiale sau naturale. Ultravioletele din saloanele de bronzat, spun specialiștii, sunt mai nocive decât cele naturale, întrucât intensitatea lor este mult mai mare decât cea a razelor naturale.
Dacă totuși alegeți metoda artificială de bronzare, luați-vă măsuri. Astfel, nu începeți ședința fără să cereți ochelari de protecție sterili, pentru a evita infecțiile oculare transmisibile.
În cazul în care luați pilule contraceptive sau antihistaminice, trebuie să știți că pielea poate fi mai sensibilă la razele artificiale și pot apărea arsuri mult mai ușor.
Durata dintre ședințe trebuie să fie cât mai mare, pentru ca pielea să producă melanină, care protejează de ultraviolete. A doua ședință se face după minim două-trei zile.
Îngrijiți-vă pielea înainte de ședință, prin curățirea de machiaj sau parfum, și utilizarea loțiunilor speciale. Nu uitați să folosiți un hidratant pentru buze cu protecție UV. De asemenea, dacă pielea dumneavoastră este iritată din diferite motive, nu mergeți la salon până când nu se vindecă și consultați un medic dermatolog.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9404 secunde