Salvează și tu o viață! Campanie de donare de sânge, la Constanța

437

Articole recomandate

JCI Constanța împreună cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța îi invită pe cei care vor să salveze o viață, la o nouă etapă a proiectului destinat comunitații constănțene "SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!".


Campania se va desfășura în perioada 21 - 23 martie 2016, la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 85. Programul pentru donare este zilnic, între orele 7.30 - 12.00. 


Toți donatorii din cadrul campaniei vor primi o invitație la un eveniment artistic organizat de clubul Doors din Constanța sau de restaurantul Harlequin din Mamaia!

Ce trebuie să știe donatorii

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit sau nu suferă în prezent de hepatită virală, TBC, sifilis, infecție cu HIV, malaria, bruceloza, ulcer, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, afecțiuni neurologice, neoplazii. 


Persoanele cu vârste de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice.


Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!


În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și un minimum de 500 ml de lichide.


Cei care vor să doneze sânge trebuie să aibă asupra lor un act de identitate (buletin, carte identitate, document provizoriu de identitate, permis de conducere, pașaport), în original și în termenul de valabilitate.

"Evenimentul reprezintă o campanie de donare de sânge și totodată de conștientizare a nevoii permanente de produse sanguine din unitățile medicale, nevoie care poate fi acoperită doar prin efortul tuturor cetățenilor. Prin această inițiativă, JCI Constanța dorește să încurajeze tinerii orașului nostru să doneze sânge. A fi donator de sânge este un gest voluntar, umanitar, neremunerat și anonim. Este o acțiune făcută din suflet pentru a salva o viață de om!", susțin inițiatorii campaniei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1527 secunde