Sănătate pentru sate!

107
Sănătate  pentru sate! - sanatatelasate-1441390777.jpg

Articole de la același autor

Românii care stau în mediul rural vor avea, în curând, acces la mai multe servicii medicale. Ministerul Sănătății și Patriarhia Română au semnat un protocol de colaborare pentru a asigura asistență medicală și pentru persoanele de la țară.

Intitulat "Sănătate pentru sate", programul are scopul de a organiza acțiuni medicale umanitare, care au drept beneficiari persoanele defavorizate din mediul rural.

"Este vorba despre persoane cu vârstă înaintată, persoane cu statut socio-economic scăzut, persoane cu dizabilități, nedeplasabile, cu boli cronice, cu nivel educațional redus, cazuri sociale", a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

În acest scop, cele două instituții cooperează pentru facilitarea accesului la asistență medicală a beneficiarilor respectivi, din mediul rural și din localitățile izolate. Aceste activități se vor desfășura pe bază de voluntariat și vor urmări creșterea gradului de conștientizare și implicare în acțiuni de prevenire și combatere a practicilor care dăunează sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2676 secunde