Sanatoriul Mangalia are cel mai modern centru SPA din sudul litoralului

1308
2
Sanatoriul Mangalia are cel mai modern centru SPA din sudul litoralului - 1b43d7fba7dc52fefb991f89812705ad.jpg
Până nu demult, se discuta despre desființarea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia și transformarea lui într-o secție exterioară a unității similare de la Techirghiol. Conducerea unității a subliniat, în repetate rânduri, că măsura va duce la distrugerea renumelui național și internațional pe care Sanatoriul Balnear Mangalia și l-a creat în cei 50 de ani de când funcționează.
Pentru a demonstra că mai sunt multe de oferit pacienților, ieri, a fost inaugurat un nou segment de servicii: un Centru de SPA, relaxare și wellnes. "Evenimentele din lunile trecute ne-au dat de gândit și ne-am spus că nu trebuie să ne plângem, ci să reușim să trăim și în următorii 50 de ani", a afirmat dr. Laura Maria Condur, managerul sanatoriului.

Serviciile oferite pacienților
Astfel, într-un spațiu ce nu era valorificat, reprezentanții sanatoriului au amenajat un centru SPA, cu servicii dintre cele mai diverse: hidro-ozono-terapie, terapie ambientală de relaxare, meloterapie, masaj cu pietre vulcanice, acupunctură, tehnici de stimulo-terapie acupuncturală, dar fără ac sau masaj relaxant cu uleiuri aromatice. Totodată, pacienții mai au la dispoziție și o piscină cu apă de mare, o sală de fitness, saună, terapie nutrițională, tratamente cosmetice, hipnoterapie sau terapie psihologică de relaxare. Totul pentru ca pacienții să se simtă bine. Iar, după cum a subliniat dr. Laura Condur, centrul inaugurat ieri în cadrul Sanatoriului Balnear Mangalia este cel mai mare din sudul litoralului.
"Este un serviciu unic în țară, în cadrul unităților sanitare publice; am vrut să concurăm cu cele mai mari baze SPA din România și cred că am reușit, fiind cel mai modern din partea aceasta a litoralului", a adăugat medicul.

Cursuri de specializare pentru angajați
Pe lângă servicii, reprezentanții sanatoriului doresc să asigure și personalul specializat în tehnici de relaxare. De aceea, 42 de angajați ai unității, medici și asistenți, urmează cursuri la Asociația Națională de Terapii Complementare. Absolvenții vor primi certificate acreditate de ministerele Muncii și Educației.
"Pentru a lansa acest pachet de servicii, am ales Ziua Mondială a Sănătății, celebrată an de an pe 7 aprilie, tocmai pentru a scoate în evidență atât activitatea medicală balneară de tradiție, pe de o parte, cât și dorința de a satisface cerințele actuale ale pieței. Dorim, totodată, să lansăm conceptul unui turism balnear complementar, care să cuprindă trei componente: medicală, balneară și educațională. Mă refer la componenta educațională, pentru că trebuie să învățăm, atât noi, cât și pacienții, să avem grijă de sănătatea noastră", a mai declarat dr. Laura Condur. Pentru realizarea centrului, au fost investiți peste 20.000 de euro, din fondurile proprii ale sanatoriului.
Cu ocazia inaugurării, angajații și invitații au primit cadou câte un card, în baza căruia pot beneficia, gratuit, de serviciile SPA.

Colțișor de cultură
Odată cu lansarea centrului SPA, a fost inaugurat și Centrul Cultural "Nicolae Iorga" - un colțișor de cultură în cadrul sanatoriului, ce cuprinde o bibliotecă și o ceainărie, unde pacienții, medicii se pot relaxa citind o carte sau se pot întâlni cu artiști sau oameni de știință.
Pe de altă parte, managerul sanatoriului a reiterat interesul pentru dezvoltarea cercetării în cadrul unității sanitare.
"Dorim să punem bazele unei cercetări interdisciplinare privind recuperarea medicală cu ajutorul factorilor balneari naturali, precum apa sulfuroasă, nămolul sapropelic de turbă și climatul marin și terapia complementară", a declarat dr. Laura Condur.
Până pe 7 mai, pacienții care vor apela la serviciile SPA beneficiază de pachete promoționale.

A scăpat de desființare
Ministerul Sănătății nu a anunțat, încă, ce soartă va avea Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia. Săptămâna trecută, când a fost în vizită la Constanța, ministrul Cseke Attila s-a limitat la a susține că lista unităților propuse pentru desființare va fi reevaluată.
Dr. Laura Condur, managerul sanatoriului, a afirmat însă că este încrezătoare că sanatoriul va fi menținut în forma juridică actuală și că, neoficial, aceasta este vestea pe care a primit-o dinspre minister.

Comentează știrea

25 octombrie 2014

The State Section granted a travel warning for Iraq Sunday evening that cautioned Usa residents in order to avoid "all but essential go to Iraq." http://bertramssecurity.com/page2.php

28 octombrie 2014

online lookup engine featuring shoppers the chance to compare beauty and surgery costs and status from.The help for Creatures http://www.pentecostalwayoftruth.org/ministry.html

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7324 secunde