Administrația portului Constanța și-a depus candidatura pentru secretariatul permanent al OCEM

450
Administrația portului Constanța și-a depus candidatura pentru secretariatul permanent al OCEM - e1b3fa16446b9e167870f5d13062d444.jpg
Realizarea așa-numitelor autostrăzi maritime în regiunea Mării Negre este un proiect mai vechi al statelor care au interese în zonă, proiect ce datează din 2007.
El vizează dezvoltarea unor noi rute de transport maritim între țările membre ale Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră - OCEM și finanțarea infrastructurii transportului de mărfuri și pasageri, prin promovarea intermodalis-mului. Totodată se pune accentul pe protejarea mediului înconjurător și cooperarea dintre porturile din zonă.
Proiectul impune sprijinirea inițiativelor de afaceri pe baza beneficiilor reciproce între state, schimbul de informații între administrațiile portuare, organizațiile și companiile din domeniu, în scopul facilitării relațiilor comerciale dintre acestea și identificarea problemelor de interes comun.
Comisia Europeană a introdus conceptul de "autostrăzi maritime" în Cartea Albă a Transporturilor, ca alternativă la transportul pe uscat, pentru descongestionarea traficului rutier.
Țările partenere în cadrul Organizației Cooperării Economice a Mării Negre sunt: România, Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Serbia, Rusia, Turcia, Ucraina. Până la sfârșitul lunii iunie 2011, România deține președinția OCEM.
Portul Constanța este partener în proiect, iar Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța și-a depus oficial candidatura pentru secretariatul permanent.
Aurelian Andrei Popa, directorul general CNAPMC, a participat, ieri, la întrunirea grupului de lucru ad-hoc pentru dezvoltarea autostrăzilor maritime în regiunea Mării Negre. Evenimentul, organizat de CNAPMC, în intervalul 7 - 8 apri-lie 2011, la Con-stanța, reunește reprezentanții tuturor țărilor membre ale OCEM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9971 secunde