Sanatoriul Techirghiol are nevoie de asistente

937
Sanatoriul Techirghiol are nevoie de asistente - techirghiolpersonalcentrulbalnea-1317317577.jpg
Tot mai multe unități sanitare resimt deficitul de personal din sistemul sanitar. Sătule de condițiile dificile de muncă, de lipsurile cu care se confruntă și de salariile infime, cadrele medicale preferă să se îndrepte către mediul privat sau, și mai bine, către spitalele de peste hotare. Până nu demult, se susținea că deficitul se datorează faptului că posturile, deși vacante, sunt blocate prin lege. Realitatea arată însă că medicii și asistentele medicale nu mai vor să lucreze în sistemul sanitar de stat, în condițiile în care, după deblocarea posturilor, nimeni nu se prezintă la concursurile organizate pentru ocuparea lor.
Sanatoriul Balnear și de Recuperare Medicală Techirghiol se numără printre unitățile sanitare constănțene ce înregistrează deficit de personal. Vasilică Rusu, managerul sanatoriului, a declarat pentru "Cuget Liber": "Din organigrama de 560 de angajați, avem un deficit de 180 de persoane. Este vorba de asistente medicale, infirmiere, băieșițe și personal TESA. Chiar și săptămâna trecută am organizat un concurs, dar posturile au rămas neocupate. Oamenii nu se mai prezintă, căci nu sunt motivați".
Din fericire, a arătat managerul, nu este deficit de medici. "Avem și 26 de medici rezidenți, care sunt pe pos-turile lor", a completat reprezentantul sanatoriului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2959 secunde