Sângerări în sarcină? Prezența la medic, obligatorie

346
Sângerări  în sarcină? Prezența  la medic, obligatorie - sangerarisarcina-1476885167.jpg

Articole de la același autor

Sângerările în sarcină reprezintă întotdeauna un motiv de îngrijorare pentru gravidă chiar dacă, de multe ori, nu reprezintă nimic grav. Însă, fără un examen medical complet (însoțit de ecografie), nu se poate stabili dacă sângerarea este sau nu patologică. De aceea, este foarte important ca, la orice sângerare, femeia însărcinată să ia legătura cu medicul curant sau să solicite un consult ginecologic de urgență.

"Sângerările pot fi legate direct de sarcină sau de prezența unei afecțiuni asociate, de natură ginecologică sau nu (de exemplu, hemoroizi sau infecții urinare). În primul trimestru, sângerările sunt datorate implantării embrionului (în aproximativ jumătate din cazuri) și nu necesită tratament, dar cealaltă jumătate poate fi semn de sarcină extrauterină, avort spontan sau sarcină molară.

În trimestrele doi și trei, sângerările semnifică prezența unei patologii asociate sarcinii, plecând de la polipul cervical și ajungând la iminența de avort sau naștere prematură, placenta praevia, dezlipire de placentă normal inserată sau ruptură uterină, ultimele trei punând în pericol, atât viața mamei, cât și a fătului", avertizează dr. Coralia Ștefănescu, medic primar obstetrică-ginecologie.

Potrivit medicului specialist, tratamentul sângerărilor este individualizat și trebuie obligatoriu stabilit de un medic specialist obstetrician. Este strict interzisă automedicația acasă sau la indicația prietenilor, deoarece acest lucru poate duce la decesul mamei sau al copilului! Sângerările din timpul sarcinii pot fi uneori prevenite, repausul la pat sau lipsa contactului sexual fiind de multe ori recomandate, alături de tratamentul medicamentos. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.497 secunde