Scăpaţi de coşuri şi puncte negre, dar cu atenţie!

545
Scăpaţi de coşuri şi puncte negre, dar cu atenţie! - fondcosuri3-1641402494.jpg

Articole de la același autor

Vă confruntați cu problema coșurilor? Pe deasupra aveți și puncte negre? Medicii vă sfătuiesc să nu încercați să le eliminați pe cont propriu, dar dacă nu vă puteți abține, este important să o faceți în mod corect. Așadar, cum se storc coșurile și punctele negre fără a deteriora pielea?

Înainte de toate, trebuie să știți că folosind tehnica corectă, există mult mai puține șanse de a deteriora pielea prin îndepărtarea coșurilor și a punctelor negre. Cu toate acestea, nu există o garanție absolută. În primul rând, nu este bine să îndepărtați coșurile și punctele negre cu degetele. De fapt, există mai multe modalități de a rezolva această problemă, fără a recurge la eliminarea manuală directă. Potrivit dr. Oana Lambru, problema este că, atunci când strângeți, o parte din puroi iese, dar o altă parte este împinsă în pori. Mai grav este că, presiunea poate provoca, de asemenea, extinderea porilor sub piele. De fapt, îndepărtând manual coșurile și punctele negre, există un risc mai mare de deteriorare a pielii. De asemenea, crește riscul de a genera cicatrici, așa că cel mai bine este să alegeți alte metode. Oricum, primul lucru la care trebuie să vă gândiți este cât de convenabil este să eliminați manual coșurile și punctele negre. Ca regulă generală, acest lucru nu trebuie încercat în următoarele cazuri: când coșul este roșu și nu are capul alb, când coșul este foarte mare, inflamat și profund.

„În astfel de situaţii, mai bine să nu apăsați pe el. De asemenea, nu faceţi acest lucru când pielea prezintă un coș foarte mare care este sensibil la atingere, întrucât este posibil să fie un furuncul. Evaluați opțiunile disponibile înainte de a încerca să eliminați coșurile cu propriile mâini. Câteva alternative ar putea fi următoarele: o compresă caldă, iar când se răcește, înmuiați din nou în apă călduță. Acest lucru vă poate ajuta să spargeți coșul în mod natural. Această soluţie funcționează la coșurile cu un punct alb mare, dar nu și la puncte negre. Apoi, se poate recurge la îndepărtare profesională, adică la un dermatolog sau un estetician care știe cum să îndepărteze coșurile și punctele negre fără a provoca nicio cicatrice. Desigur, se poate opta pentru un tratament local fără prescripție medicală, ce trebuie doar să fie aplicat și lăsat să acționeze. Atenţie, însă! Fiecare are instrucțiunile corespunzătoare, dar dacă alegeți să îndepărtați coșurile și punctele negre manual, este indicat să aplicați o tehnică potrivită, care să minimizeze riscul de deteriorare. Primul pas este să vă spălați bine mâinile cu apă și săpun şi să dezinfectați zona cu alcool”, a explicat medicul. Desigur, se poate opta şi pentru extracția cu ac, acesta fiind, obligatoriu, dezinfectat cu alcool. Apoi, înțepați foarte ușor vârful coșului. Obiectivul este de a elimina dopul de puroi. Acest lucru nu ar trebui să provoace durere sau disconfort. Dacă doare, ceva este făcut greșit. După aceea, degetele trebuie învelite în hârtie absorbantă și așezate lângă coș. Îndepărtați puroiul cu o mișcare spre exterior, adică contrar presiunii. La final, spălați bine zona cu săpun și aplicați alcool.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4466 secunde