Se caută sânge. Constănțeni, ajutați-vă semenii!

131
Se caută sânge. Constănțeni, ajutați-vă semenii! - sange2-1533629374.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța are nevoie, în continuare, de ajutorul vostru, al tuturor, iar dacă nu puteți dona în cursul săptămânii, o puteți face sâmbătă, 25 august, ora 9.00. "Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Pacienți cu boli grave, copii și adulți au nevoie de tratament transfuzional, iar fără ajutorul donatorilor nu li se poate asigura acest tratament. Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge", a declarat șeful CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă. 


Pentru cei interesați, programul de recoltare al centrului este de luni până vineri, între orele 7.30 și 13.00. Mai mult decât atât, instituția a introdus și posibilitatea programării telefonice pentru donarea de sânge, pentru acei donatori care nu pot lipsi timp îndelungat de la serviciu. Programarea se poate face cu minim 24 de ore înainte, la numărul de telefon 0774.665.815, în intervalul 12.30- 14.30. 


Trebuie precizat că au capacitatea de a dona numai persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg și care nu au avut niciodată hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. 


Persoanele care au peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie și o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau afecțiuni neurologice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 August 2018
Stire din Sănătate : De ce ar trebui să renunțați la fumat
Sâmbătă, 04 August 2018
Stire din Sănătate : Atenție la bolile infecțioase!
Pagina a fost generata in 0.8498 secunde