Secrețiile apoase transparente nu sunt motiv de îngrijorare

407
Secrețiile apoase transparente nu sunt motiv de îngrijorare - secretie1-1645815879.jpg

Articole de la același autor

Deși multe femei privesc cu îngrijorare secreția apoasă transparentă, ele trebuie să știe că ea este un semn de sănătate. De fapt, susțin specialiștii doc.ro, este normală și este cauzată de acțiunea hormonilor sexuali feminini. Secreția apoasă limpede este normală la toate femeile aflate la vârsta fertilă. Din punct de vedere al culorii, este asemănătoare cu apa, consistența sa fiind similară cu cea a albușului de ou și apare în cele mai fertile zile ale lunii. Funcția principală a fluxului apos transparent este de a facilita fertilizarea ovulului. Totodată, prezența lui face ca spermatozoizii să poată aluneca mai bine, astfel încât să ajungă în ovul.

De asemenea, este normal ca prezența scurgerii apoase transparente să fie însoțită de o ușoară durere în abdomenul inferior.

Durerea corespunde momentului în care ovulul este eliberat din ovar și se deplasează spre trompele uterine. De precizat că secreția apoasă transparentă este principalul indicator ce arată că femeia se află în cele mai fertile zile ale lunii. La început, are o consistență mai lichidă, care devine groasă și elastică în zilele următoare. Acesta din urmă este un semn de ovulație. Pe lângă promovarea fertilizării, fluxul apos transparent îndeplinește și alte funcții, unul dintre acestea fiind de a acționa ca un mecanism de curățare, dar și de reglare a pH-ului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4711 secunde