Sfatul specialistului - Cum se pot trata rănile nazale

276
Sfatul specialistului - Cum se pot trata rănile nazale - cruste-1634645495.jpg

Articole de la același autor

A venit toamna și datorită condițiilor precum vremea și umiditatea sau congestia, mucoasa nazală poate dezvolta cruste care provoacă disconfort și durere. Vreți să scăpați de ele? Potrivit dr. Alexandra Nicula, crustele nasului apar atunci când suferiți o mică rană în timpul procesului de vindecare. De fapt, aceste cruste, deși deranjante, facilitează regenerarea pielii. Cu toate acestea, de ce apar, uneori, leziuni nazale externe? Cea mai frecventă cauză este pielea uscată, care poate fi legată de vreme sau de rinita alergică. În unele cazuri, de vină poate fi și apariția virusului herpes simplex. Deși acest lucru afectează adesea buzele, poate afecta și nasul.

Pentru a vă ameliora starea, se recomandă, printre altele, și uleiul extras din măceșe, care este excelent pentru hidratarea și elasticitatea pielii. Acest lucru poate ajuta la prevenirea rănilor și, astfel, a crustelor nasului. Efectul regenerator al acestui ulei este atât de pozitiv, încât oamenii îl folosesc pentru a prepara tot felul de produse cosmetice, inclusiv cele care vizează prevenirea și reducerea ridurilor, corectarea vergeturilor și a petelor, etc. Cu toate acestea, este destul de dens, fiind recomandat în special pentru pielea foarte uscată și matură. Ca urmare, luați o cantitate mică (una sau două picături) și aplicați-o pe zona afectată pentru a o hidrata și a promova regenerarea acesteia.

Totodată, florile de gălbenele sunt celebre, deoarece au multe proprietăți pentru a trata anumite probleme dermatologice. De exemplu, ele pot ajuta la ameliorarea vânătăilor, precum și la calmarea pielii în caz de umflături. Acesta este motivul pentru care sunt considerate un bun remediu pentru a elimina crustele nasului, indiferent dacă ele apar din cauza rinitei sau herpesului. La ora actuală, puteți găsi diferite produse pe bază de gălbenele, cum ar fi uleiul, extractul sau cremele, printre altele. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4075 secunde