Sfaturi despre sex pentru bolnavii de plămâni

855
Sfaturi despre sex pentru bolnavii de plămâni - bpocsex1-1310571765.jpg
Persoanele care suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică sau de alte boli pulmonare resimt simptome precum respirația șuierătoare, tuse, imposibilitatea de a depune efort și obosesc repede. În aceste condiții, atrag atenția medicii, este afectată și viața sexuală, fapt pe care pacienții trebuie să-l conștientizeze. Nu înseamnă însă că bolnavii nu pot avea relații intime. Trebuie să știe însă să-și ia toate măsurile pentru a înlătura eventualele probleme sexuale.

r Menținerea în formă - exercițiile fizice duc la mărirea rezistenței. De aceea, se impune inițierea unor programe de exerciții care să includă mersul constant pe jos și o activitate fizică moderată. Totodată, este impor-tantă urmarea unui program de reabilitare pulmonară, desfășurat în spitalele sau centrele medicale de specialitate.

r Alegerea momentului potrivit - pacienții care suferă de boli pulmonare obosesc în timpul partidelor de sex. De aceea, pentru a evita un eventual eșec, contactul intim trebuie să aibă loc într-o perioadă când bolnavul nu a depus alte eforturi și se simte mai energic. Va lipsi spontaneitatea, e drept, dar este nevoie, pentru a avea o partidă reușită.

r Eliminați alergenii din dormitor - simptomele bolilor pulmonare sunt agravate de praf, păr de animale, parfumuri sau fum. De aceea, trebuie luate toate măsurile pentru a fi înlăturați din dormitor acești alergeni. În consecință, trebuie spălate cearșafurile, aspirat și înlăturat praful. De parfum, pentru stimularea parte-nerului suferind, nici nu poate fi vorba. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Iulie 2011
Stire din Fun : Glumițele de dimineață…
Pagina a fost generata in 0.8125 secunde