Sfaturi pe timp de caniculă. Ce trebuie să faceți în zilele toride de vară

215
Sfaturi pe timp de caniculă. Ce trebuie să faceți în zilele toride de vară - caniculasursacotidianul-1625171225.jpg

Articole de la același autor

Medicii atrag atenția că temperaturile ridicate din această perioadă pot afecta profund organismul, motiv pentru care este important să știți ce trebuie să faceți pe timp de caniculă. Dr. Tudor Ciuhodaru vă oferă un mic ghid de supraviețuire și le explică oamenilor ce trebuie să facă sau nu în această perioadă.

În primul rând, trebuie să evitați creșterea temperaturii, având grijă să limitați utilizarea aparatelor electrocasnice, a luminii artificiale și a surselor de căldură. Ziua, acoperiți ferestrele expuse la soare și mențineți-le închise când temperatura exterioară este mai mare decât cea din spațiul închis. Nu utilizați ventilatoare dacă temperatura a depășit 32 grade.

De asemenea, este indicat să aerisiți dimineața devreme sau seara târziu, utilizând curenți de aer, și mai ales să reglați aerul condiționat la 5 grade sub temperatura ambientală.

În plus, se recomandă evitarea alimentelor cu un conținut mare de grăsimi, în special de origine animală. Apoi, nu ieșiți din casă decât dacă este absolut necesar, cel mai indicat prin zone umbrite. Încercați să alternați deplasarea cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat (magazine, spații publice) sau fără expunere directă la soare (corturi, umbrare).

Pentru a evita problemele ce pot apărea din cauza căldurii, purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. Foarte important, beți 1,5-2 litri de lichide pe zi, dar nu prea reci, apă sau sucuri naturale de fructe sau ceaiuri călduțe. Nu așteptați apariția senzației de sete! Mai puteți opta pentru fructe și legume (pepene, prune, roșii) sau iaurt (echivalentul unui pahar de apă).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3846 secunde