Sfaturi pentru a evita infecțiile din spital

385

Articole recomandate

Pentru a evita infecțiile ce pot apărea în perioada internării într-un spital, fiecare pacient trebuie să se asigure că toate persoanele care intră în salon respectă cinci reguli simple, informează ivillage.com.
Spălarea mâinilor - Toți pacienții ar trebui să insiste ca personalul medical sau persoanele care îi vizitează să își spele mâinile, fără excepție, cu apă și săpun sau cu o soluție dezinfectantă înainte de a intra în salon.
Informațiile despre cateter - Pacienții care au montat un cateter urinar ar trebui să întrebe personalul medical, în fiecare zi, dacă mai au nevoie de acesta. Dacă medicii consideră că nu mai este nevoie să îl poarte, cateterul trebuie îndepărtat imediat. În acest fel, se micșorează riscul de pătrundere a bacteriilor în organism.
Cunoașterea simptomelor - Este foarte importantă recunoașterea primelor semne de infecție. Aceste simptome sunt reprezentate de dureri, umflături, zone inflamate în jurul inciziilor și rănilor.
Cunoașterea informațiilor obligatorii despre ventilatoarele artificiale - Dacă o persoană este ventilată artificial, familia pacientului trebuie să se comporte ca un fel de "avocat" al acestuia. Rudele trebuie să se asigure ca pacientul să aibă capul mai ridicat decât restul corpului și pot să-i propună medicului să-i acorde pacientului o mică "vacanță sedativă", pentru a verifica dacă bolnavul poate să respire singur și este pregătit pentru a fi deconectat de la ventilatorul artificial.
Cunoașterea drepturilor pacientului - Fiecare pacient poate fi propriul său avocat, devenind un adevărat membru al echipei medicale. Pacienții nu trebuie să se teamă să pună întrebări medicilor care îi tratează și ar fi indicat să insiste asupra normelor de igienă, deoarece toate aceste elemente fac parte din drepturile lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0221 secunde