Cafeaua, leac pentru herpes

2057
Cercetătorii japonezi susțin că băutura preferată a multora dintre noi, cafeaua, poate constitui leacul pentru vindecarea herpesului. Oamenii de știință au testat 15 tipuri de cafea și au descoperit că toate conțin un ingredient care distruge virusul herpetic și împiedică răspândirea lui la celulele învecinate. Totodată, rezultatele studiului mai arată că femeile care consumă aproximativ trei cești de cafea pe zi au un risc de 60% mai mic de a dezvolta cancer de colon.
O ceașcă de cafea pe zi sporește randamentul, dar protejează și organismul. Consumată înainte de exercițiile fizice, cafeaua crește rezistența organismului la efort. Un studiu a arătat că doza optimă de cafeină de care corpul are nevoie în timpul exercițiilor este de trei - șase miligrame pe kilogram. Aceleași experimente au mai arătat că licoarea aromată are o cantitate mai mare de antioxidanți și fibre decât sucul de portocale. Astfel, o ceașcă de cafea neagră filtrată este un adevărat laxativ natural.
Cafeina reduce și stratul celulitic cu care se confruntă femeile, având un efect de stimulare și drenare celulară. Așadar, produsele cosmetice de corp care conțin cafeină au efect în stimularea circulației venoase și limfatice. Cremele pe bază de cafea întineresc epiderma.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7441 secunde