La aniversarea a 14 ani de la înființare

Colegiul Național "M. Kemal Atatürk" are buletin de Medgidia

2410
2
Colegiul Național
În 14 ani de activitate, Colegiul Național "M. Kemal Atatürk" din Medgidia a ajuns de la o clasă la 16, iar anul școlar viitor activitatea instituției se va extinde
cu încă cinci clase.
Unică în România prin sistemul de funcționare, respectiv un parteneriat între statele român și turc, unitatea este acum și singura deținătoare a unei cărți de identitate și a unui cod numeric personal.

La sfârșitul săptămânii trecute, elevii și cadrele didactice ale Colegiului Național "Kemal Atatürk" au sărbătorit, în prezența a numeroși oaspeți, 14 ani de la înființarea instituției de învățământ. Sărbătoarea a fost marcată prin discursuri, dar și printr-un program artistic ce a pus în valoare interesul manifestat de cadrele didactice și elevi nu numai pentru actul educațional, dar și pentru păstrarea și promovarea valorilor culturale specifice lumii turcice.
Directorul colegiului, Accan Mologani, a dat startul sărbătorii, întâmpinându-și oaspeții cu un cuvânt de bun venit. Mologani a punctat momentele importante din dezvoltarea instituției și impunerea ei în spațiul educațional din România și, de asemenea, importanța pe care o are colegiul în consolidarea relațiilor româno - turce. "Am început cu o singură clasă, în 1995, astăzi avem 16 clase, iar de anul viitor vom pregăti elevi în 21 de clase", a punctat Mologani parcursul existențial al unității pe care o conduce.
Așa cum au menționat deopotrivă directorul, dar și oaspeții, instituția a cunoscut, în cei 14 ani, o evoluție rapidă a actului educațional, ceea ce se reflectă an de an în rezultatele elevilor participanți la diferite competiții naționale și internaționale.
La eveniment a luat parte și primul director al instituției de învățământ, Șaip Meneveli, cel sub îndrumarea căruia a demarat acest proiect româno - turc, unic în România, prin sistemul de funcționare.
Nu au lipsit nici reprezentanții UDTTMR, președintele Varol Amet și deputatul Aledin Amet, consulul general al Turciei la Constanța, Haluk Agca, Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, care a venit însoțit de o delegație a comunității musulmane din Bulgaria. Printre oaspeții din Bulgaria s-a numărat rectorul Institutului Islamic din Sofia, Prof. Dr. Ibraim Zalamov, care, în cuvântul său, a evaluat ca superior sistemul de învățământ în limba turcă din România comparativ cu Bulgaria, felicitând, totodată, instituția la aniversarea căreia a participat.
Unul dintre cele mai emoțio-nante momente a fost însă "regizat" de către Comandantul Poliției din Medgidia, Vasile Dăgaru. El i-a înmânat directorului colegiului "cartea de identitate" a instituției, "document" pe care orice cetățean al României îl dobândește la împlinirea vârstei de 14 ani.
"Astăzi, odată cu împlinirea vârstei de 14 ani, am plăcerea să vă înmânez personal cartea de identitate și să vă comunic totodată că sunteți posesorii oficiali ai unui cod numeric personal", a spus reprezentantul Poliției.
Discursurile și îndemnurile oaspeților au fost asortate în scurt timp cu un program artistic susținut de elevii instituției sărbătorite, dar și de colegi de-ai lor din afară.

Comentează știrea

10x30m Marquee Tent, 300 People Wedding Tents for Sale
11 martie 2015
10x30m Marquee Tent, 300 People Wedding Tents for Sale

You can tie some temporary ropes to the tarp and pull it over. 10x30m Marquee Tent, 300 People Wedding Tents for Sale http://www.partytentforsale.com/10x30m-marquee-tent-300-people-wedding-tents-sale.html

BrandonJoype
11 aprilie

herbal essence dye https://forums.dieviete.lv/profils/127605/forum/ random drug screening

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4998 secunde